Ana Covrig

Pentru prima dată în istoria Turului Italiei feminin, România ar fi putut avea două cicliste la start dacă fosta patinatoare Daniela Dumitru nu s-ar fi accidentat la Campionatele Naționale de Șosea.

Rămânem cu participarea remarcabilei Ana Covrig, care va lua startul pentru a 4-a oară consecutiv în una dintre cele mai prestigioase curse din ciclismul feminin. La numai 22 de ani, rutiera echipei Top Girls Fassa Bortolo are deja o experiență consistentă în Giro, încununată anul trecut de un excelent loc 21 în clasamentul general.

Giro d’Italia Internazionale Femminile debutează în această vineri cu un contratimp pe echipe în lungime de 11,5km, între localitățile Aquileia și Grado din regiunea Friuli-Venezia. Un alt contratimp, însă de data aceasta individual, este programat în runda a 5-a, iar aceste două probe contracronometru ar putea fi decisive în alcătuirea clasamentului general, în contextul în care ediția din acest an nu are nici o etapă de munte înalt.

Pe undeva similar cu ceea ce vom vedea în Turul Franței masculin, și în Turul Italiei Feminin vor fi multe șanse pentru sprinturi masive, însă deosebirea e că ciclismul feminin rămâne mult mai imprevizil decât cel al băieților.

Câștigătoarea de anul trecut, Megan Guarnier, va fi la start pentru a-și apăra titlul, însă va avea o competiție năprasnică chiar în propria echipă. Pe lista de start provizorie, Boels Dolmans este anunțată cu echipa de gală, Guarnier urmând să fie flancată de campioana olimpică și ciclista care a dominat prima parte a sezonului, Ana van der Breggen, de campioana mondială Amalie Dideriksen, și de fosta campioană mondială Elizabeth Deignan.

O altă rutieră care a avut rezultate foarte bune în acest sezon și care a fost foarte constantă este poloneza Katarzyna Niewiadoma de la WM3 Energie. Aceasta a fost a treia în toate cele trei clasice din Ardeni, în spatele duo-ului imbatabil van der Breggen – Deignan.

Turul Italiei Feminin începe vineri și se va încheia pe 9 iulie, la Torre del Greco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.