2017 a debutat fulminant pentru Richie Porte. Cu toate că a ratat de puțin victoria în Dauphine, australianul de la BMC a părut să fie cel mai solid dintre rutierii cu pretenții la victoria în Marea Buclă. Peste exact două săptămâni, Turul Franței va debuta cu un prolog la Dusseldorf, iar Richie Porte are o șansă uriașă de a deveni purta tricoul galben încă de la finele primei zile de concurs.

Totuși, este anul său? Poate Richie Porte rezista presiunii de principal favorit la care este supus acum înainte de start? Pentru a analiza evoluția sa, trebuie în mod obligatoriu să aruncăm un scurt arc înapoi în timp. Ajungem în 2012, pe când Richie Porte era la Team Sky. Acel Team Sky. Echipa britanică alinia pentru Marea Buclă din acel an un adevărat dream team, cu un scop precis. Prima victorie britanică în clasamentul general și dacă se putea, Bradley Wiggins să fie cel care își trecea numele în Pantheonul câștigătorul din Le Tour.

Munca lui Richie Porte nu a fost cu adevărat apreciată niciodată la Sky. Nici după ce s-a îndeplinit obiectivul de a-l aduce în galben pe Wiggins la Paris și nici după ce controversatul Chris Froome a preluat ștafeta de lider a echipei. Astfel, dacă dorea să scape de statutul de locotenent, Richie avea o singură opțiune viabilă. Să plece la altă echipă.

Imediat, BMC și-a pus speranțele în el și l-a luat sub aripa lor protectoare. După patru ani în care s-a aflat în umbra lui Wiggins și Froome, Richie Porte redevenea om de clasament general și implicit liderul echipei. Răspunsul său a venit imediat, iar australianul a izbutit să se claseze în top cinci în Turul Franței de anul trecut. E drept, el nu a avut în nici un moment șansa de a se bate de la egal la egal cu Chris Froome, dar saltul calitativ a fost mult lăudat.

2017 se pare că este anul său. Până acum, Richie Porte a obținut rezultate fantastice și l-a învins net pe Chris Froome și în Turul Romandiei și în Dauphine. Va reuși însă o facă și în Le Tour? Asta rămâne de văzut, profilul turului îl avantajează. Ar fi o palmă grea dată celor de la Sky care i-au subestimat calitățile și l-au folosit la munca de jos. Nici lui Chris Froome nu cred că i-ar pica prea bine ca unul dintre foștii săi salahori să-l bată. Cu toate acestea, Australia tânjește din nou după o victorie în Marea Buclă. A cam trecut ceva vreme de la succesul simpaticului Cadel, nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.