Geraint Thomas s-a impus în prima etapă a Turului Franței.

Ediția din 2017 a Turului Franței a început astăzi cu un contratimp individual de 14 kilometri desfășurat pe străzile din Dusseldorf. Vremea nefavorabilă i-a împiedicat pe rutieri să dea totul, iar accidentele s-au ținut scai. Din păcate, cel mai ghinionist, a fost veteranul Alejandro Valverde.

El Bala a fost nevoit să abandoneze după nici șapte kilometri. Un viraj luat mult mai tare decât ar fi fost cazul date fiind condițiile meteorologice l-a aruncat pe Valverde în barierele de protecție de pe margine. Abandonul a fost inevitabil, iar Movistar pornește cu stângul în Marea Buclă.

De cealaltă parte a monedei, Team Sky a dominat categoric contratimpul individual de la Dusseldorf. În primii zece, britanicii au avut numai puțin de patru cicliști, Geraint Thomas, Vasil Kiryienka, Chris Froome și Michal Kwiatkowski. Primul a fost și cel și-a adjudecat victoria de etapă și implicit tricoul galben aferent liderului clasamentului general.

Geraint Thomas a parcurs cei 14 kilometri din Dusseldorf în 16:04, cu cinci secunde mai rapid decât Stefan Kung și cu șapte secunde mai rapid decât coechipierul său, Vasil Kiryienka. Topul primilor cinci a fost completat, în ordine, de Tony Martin și Matteo Trentin.

Chris Froome a fost cel mai bine clasat dintre favoriții la victoria din Marea Buclă. Câștigătorul ultimelor două ediții a sosit la 12 secunde în urma coechipierului său de la Team Sky și a încheiat prima zi pe un excelent loc șase. În spatele, topul primilor zece clasați a fost completat de Jos van Emden, Michal Kwiatkowski, Marcel Kittel și Edvald Boasson Hagen. Ceilalți favoriți la victoria în clasamentul general au sosit departe de Chris Froome. Britanicul are deja un avantaj consistent în fața marilor rivali rămași în cursă, Nairo Quintana, Richie Porte și Alberto Contador.

Având în vedere că astăzi am avut prima etapă din Turul Franței, clasamentul contratimpului individual de la Dusseldorf este identic cu clasamentul general al competiției. Astfel, Geraint Thomas este primul deținător al tricoului galben, dar și al tricoului verde, în timp ce, Stefan Kung este lider în clasamentul tricoului alb, dedicat celui mai bun tânăr sub 25 de ani.

Turul Franței va continua mâine, 2 iulie, cu etapa a doua care se va desfășura pe o distanță de 203.5 kilometri, cu startul la Dusseldorf și finalul la Liege.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.