Marcel Kittel s-a impus în etapa a doua din Turul Franței.

După contratimpul de ieri în care Team Sky și-a pus amprenta asupra clasamentului general, astăzi, Turul Franței pornea la start cu o etapă clasică, de sprint. Startul festiv s-a dat din Dusseldorf, iar după peste 200 de kilometri, rutierii plutonului urmau să sosească la Liege, în Belgia.

Prima parte a zilei a fost una liniștită. Un grup de evadați s-a format imediat după start, iar highlight-ul zilei a fost cățărarea dinspre finalul zilei care urma să determine primul purtător al tricoului alb cu buline roșii. În cele din urmă, Thomas Phinney a fost laureat al zilei și pornește mâine cu tricoul distinctiv al celui mai bun cățărător.

Finalul zilei ne-a reamintit într-o oarecare măsură de accidentele în serie petrecute ieri. O hecatombă generală l-a prins la mijloc și pe triplul învingător din Marea Buclă, Chris Froome. Din fericire, britanicul a scăpat nevătămat și a putut continua întrecerea.

Ziua s-a încheiat exact așa cum se zvonise. Cu un sprint masiv. Peter Sagan a fost prins pe picior greșit și a ratat șansa de a se bate la victorie. Marele favorit al zilei, Marcel Kittel s-a impus și a preluat atât tricoul verde, cât și ultima treaptă a clasamentului general.

În spatele său, podiumul zilei a fost completat de Arnaud Demare și Andre Greipel. În mod surprinzător, dată fiind starea sa de sănătate nu tocmai excelentă, Mark Cavendish a sosit pe patru, în fața lui Dylan Groenewegen. Sonny Colbrelli, Ben Swift, Nacer Bouhanni, Michael Matthews și Peter Sagan au completat topul primilor zece clasați.

Clasamentul general a suferit mici modificări. Geraint Thomas va purta în continuare tricoul galben și mâine și va fi secondat de același Stefan Kung. Podiumul este acum completat de Marcel Kittel, învingătorul de astăzi. Chris Froome, cel mai bine clasat dintre favoriți continuă să rămână pe locul al șaselea, la 12 secunde în urma coechipierului său de la Team Sky.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a treia, care se va desfășura între Verviers și Longwy, pe o distanță de 212.5 kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.