Etapa a treia a Marii Bucle a debutat în localitatea natală a lui Philippe Gilbert, Verviers. Pe parcursul a 212.5 kilometri, plutonul format din peste 190 de rutieri a traversat numai puțin de trei țări: Belgia, Luxemburg și Franța. Mai mult, pe parcursul zilei, masivul pluton a făcut un tur al prestigiosului circuit de viteză Spa Francorchamps.

Imediat după depart reel, un grup format din Adam Hansen, Nate Brown, Nils Politt , Romain Hardy, Frederik Backaert și Romain Sicard s-au desprins din pluton. Până spre finalul etapei, acest mic pluton a rezistat cu brio asaltului furibund al celor de la Team Sky și compania.

Înainte ca evadarea să fie prinsă de pluton, alți trei rutieri s-au alăturat efortului. Lilian Calmejane, Pierre Luc Perichon și Thomas De Gendt au mărit puțin tempoul, dar în cele din urmă, toți evadații au fost prinși din urmă.

Ultimii kilometri ai zilei a făcut câteva victime. Vasil Kiryienka a căzut și a pierdut contactul cu plutonul fruntaș. Pe cățărarea dinspre finalul etapei, nici Marcel Kittel nu a mai făcut față, iar germanul își vedea pus în pericol al său tricou verde. BMC a dus trena pe final, iar Richie Porte, unul dintre principalii favoriți la victoria în clasamentul general, se afla în fruntea cursei. În spatele său, Alberto Contador forța și el nota, dar, văzând că efortul său e în van, a aruncat imediat mănușa.

Cu Peter Sagan în avangardă alături de un Greg van Avermaet letargic, deznodământul sprintului final a fost unul previzibil. Slovacul, dublu campion mondial în exercițiu, s-a impus cu lejeritate în sprintul final de la Longwy. Michael Matthews l-a urmat, în timp ce, Dan Martin, a fost cel mai bine clasat dintre pretendenții la clasamentul tricoului galben și a sosit al treilea. Greg van Avermaet și Alberto Bettiol au completat topul primilor cinci, în timp ce, în primii zece s-au mai clasat, în ordine, Arnaud Demare, Jakob Fuglsang, Geraint Thomas, Chris Froome și Rafal Majka.

În clasamentul general au apărut modificări substanțiale după etapa a treia. Singura certitudine e Geraint Thomas, cel care își păstrează tricoul galben și pentru mâine. Chris Froome a profitat de profilul dificil al etapei și a urcat pe doi la general, în timp ce, Michael Matthews ocupă locul al treilea. Peter Sagan și Edvald Boasson Hagen completează topul primilor cinci.

Tricoul verde este în continuare deținut de Marcel Kittel, dar, Michael Matthews și Peter Sagan îi suflă în ceafă sprinterului de la Quickstep-Floors. În clasamentul tricoul alb cu buline roșii dedicat celui cățărător, Nate Brown preia ștafeta după evadarea la care a participat astăzi. Peter Sagan ocupă locul secund, în timp ce, fostul deținător al tricoului, Taylor Phinney a coborât până pe trei. Și în clasamentul tricoului alb destinat celui mai bun tânăr sub 25 de ani au survenit modificări majore. Stefan Kung i-a cedat locul lui Pierre Latour.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a patra care se va desfășura între localitățile Mondorf-Les-Bains și Vittel, pe o distanță de 207.5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.