Turul Sibiului

Puține ore ne mai despart de startul celei de-a 7-a ediții a Turului Sibiului, iar cursa din acest an se anunță mai interesantă ca niciodată.

Dacă de câțiva ani buni marile tururi au fost invadate de cicliști columbieni, a venit și rândul cursei sibiene să aibă la start câțiva rutieri de calibru din această țară. Uitându-ne pe lista de start provizorie, pe lângă învingătorul de anul trecut, Nikolay Mihaylov de la CCC, patru cicliști columbieni par a fi principalii pretendenți la victoria finală.

Primul dintre ei și cel care a stârnit interesul celor mai importante echipe din WorldTour este Egan Bernal, perla celor de la Androni Giocattoli, care va părăsi echipa lui Gianni Savio la finalul sezonului, cel mai probabil, pentru Sky.

Rutierul în vârstă de 20 de ani a câștigat Le Tour de Savoie Mont Blanc în urmă cu două săptămâni și pare omul de bătut la Sibiu. Acesta va fi ajutat pe munte de fostul câștigător din Baby Giro, Mattia Cattaneo, dar și de locul doi din ediția precedentă, Francesco Gavazzi, care ar putea fi și sprinterul echipei italiene în etapele 1 și 4.

O premieră la startul turului va fi prezența echipei americane UnitedHealthcare, care va avea două arme puternice în lupta pentru general. Columbienii Janier Acevedo, fost rutier la Garmin, și Daniel Jaramillo, proaspăt câștigător al Turului Ungariei, vor fi co-liderii formației de peste ocean. În plus, americanii vor veni și cu veteranul Lucas Haedo pentru sprinturi.

Al patrulea columbian ce ar putea intra în lupta pentru tricoul galben este Edwin Avila, fost rutier de velodrom, ce încet, încet și-a schimbat profilul spre un bun puncheur și chiar cățărător. Fost campion național pe șosea în 2016, Avila a avut rezultate foarte bune în acest sezon în tricoul echipei americane Team Illuminate, fiind al doilea la general în Turul Coreei și Turul Taiwanului, la care se adaugă un loc 9 la Campionatele Naționale de Șosea ale Columbiei.

La fel ca UnitedHealthcare, și polonezii de la CCC Sprandi Polkowice vor avea mai multe cărți de jucat la Păltiniș și Bâlea Lac. Mihaylov este liderul echipei pe hârtie, însă acesta poate fi substituit oricând în acest rol de Maciej Paterski sau de Branislau Samoilau.

Moldoveanul Cristian Răileanu va fi și el un rutier de urmărit. Ciclistul echipei Differdange – Losch a fost al 4-lea în Turul Bihorului și al 7-lea în Turul Ungariei în acest an, după ce în 2016 a evoluat pentru Wilier – Southeast ca stagiar.

Naționala României va alinia și ea un lot puternic, cu Emil Dima și Marius Petrache cel mai probabil principalele speranțe în obținerea unui rezultat bun în etapele de munte. Eduard Grosu se va alătura și el lotului național și va încerca să obțină succesul de etapă pe care l-a ratat la mustață în ultimele două ediții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.