A patra etapă din Marea Buclă a debutat astăzi cu startul de la Mondorf-les-bains, din Luxemburg. Pe distanța a 207.5 kilometri, rutierii plutonului parcurgeau o etapă care prefigura un nou final de etapă la sprint masiv. La fel ca în etapa cu finish la Liege, Marcel Kittel era marele favorit la victoria zilei.

Acțiunea a fost una anostă astăzi. Doar un singur rutier s-a încumetat să plece în evadare. Guillaume van Keirsbulck a plecat imediat după depart reel și până cu aproximativ 20 de kilometri înainte de final. Singurul punct de interes înainte de finish a fost reprezentat de sprintul intermediar situat înainte de final. În mod evident, van Keirsbulck s-a impus, dar, sprinterii plutonul au purtat un duel extraordinar pentru puncte. Arnaud Demare și-a adjudecat punctele aferente locului secund, în timp ce, Peter Sagan a adunat puncte importante prin clasarea pe locul al treilea.

După ce evadarea solitară a lui van Keirsbulck s-a încheiat, plutonul s-a îndreptat înspre Vittel cu o viteză amețitoare. La intrarea în ultimul kilometru, un incident a rupt plutonul în două. O nouă căzătură pentru Geraint Thomas, dar, din nou, liderul clasamentului general a scăpat nevătămat.

Ultimii metri ai etapei au adus în cele din urmă spectacolul mult așteptat. Un nou incident i-a avut în prim-plan de această dată pe Peter Sagan și Mark Cavendish. În încercarea de a se plasa cât mai bine pentru sprintul decisiv. Prin căzătura sa, Mark Cavendish i-a angrenat în acest incident și pe John Degenkolb și Ben Swift.

În cele in urmă, Arnaud Demare și-a dublat succesul de la sprintul intermediar și și-a adjudecat prima victorie din carieră într-un mare tur. Peter Sagan a încercat imposibilul, dar, a fost nevoit să se recunoască învins. Alexander Kristoff a venit din urmă și a prins în cele din urmă ultima treaptă a podiumului de astăzi. Andre Greipel și Nacer Bouhanni au completat topul primilor zece. În primii zece clasați, i-am mai regăsit și pe Adrien Petit, Jurgen Roelandts, Michael Matthews, Manuele Mori și Tiesj Benoot.

În clasamentul general au mai apărut câteva modificări. Geraint Thomas rămâne în continuare deținătorul tricoului galben. Peter Sagan îl depășește pe Chris Froome și urcă pe locul secund, în timp ce, învingătorul ultimelor două ediții completează podiumul. Michael Matthews și Edvald Boasson Hagen completează topul primilor cinci.

Arnaud Demare a preluat tricoul verde la Marcel Kittel. Francezul are 124 de puncte, cu 29 mai multe decât Peter Sagan, câștigătorul acestui clasament în ultimele cinci ediții ale Marii Bucle. Podiumul este completat de Marcel Kittel, cu 80 de puncte. Având în vedere că nu am avut cățărări astăzi, același Nathan Brown rămâne deținătorul tricoul alb cu buline roșii destinat celui mai bun cățărător.

Turul Franței va continua mâine cu prima etapă cu adevărat dificilă. Startul se va da la Vittel, iar finish-ul va avea loc pe ascensiunea de La Planche des Belles Filles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.