Dominația celor de la Androni Giocattoli începută în Turul Bihorului continuă și în Turul Sibiului, cu o nouă victorie pentru echipa italiană pe pământ românesc.

După cum era de așteptat, sprinterii s-au infiltrat cel mai ușor pe primele poziții ale prologului, Andrea Palini fiind cel mai rapid pe traseul din centrul orașului Sibiu. Rutierul de 28 de ani a parcurs cei 2,2km în 3min07s, fiind mai rapid cu 2s decât colegul său, Luca Pacioni, și cu 4s față de columbianul celor de la UnitedHealthcare, Carlos Alzate.

Cei mai buni români au fost Eduard Grosu (Naționala României) și Daniel Crista (Christina Jewelry-Kuma p/b Officine Mattio), care au parcurs traseul în 3min16s, cu 9s sub performanța lui Palini. Marius Petrache a trecut linia de sosire cu o întârziere de 11s, la fel ca marele favorit al cursei, Egan Bernal.

Din păcate, Grosu a căzut la încălzire, după ce una din roțile bicicletei sale a alunecat, și a fost transportat la spital pentru examinări mai detaliate. La radiografie nu a fost identificată nici o fractură, iar sprinterul naționalei s-a întors în cursă și a prins la mustață startul în prolog.

Revenind la clasamente, Andrea Palini îmbracă primul tricou galben în cea de-a 7-a ediție a Turului Sibiului și va încerca să își apere mâine poziția în clasamentul general, într-o etapă ce, iarăși, i se potrivește.

Prima rundă în linie a Turului Sibiului îi va purta pe cicliști mâine pe un traseu de 211,8km în împrejurimile Sibiului. Nu mai puțin de șapte cățărări sunt repertoriate pe traseu, însă nici una de categoria A, ceea ar putea muta lupta pentru victoria de etapă într-un sprint final masiv.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.