Edwin Avila Eduard Grosu Simone Ponzi

Prima etapă din Turul Sibiului nu i-a menajat deloc pe cicliști, care au avut de parcurs 211,8km prin împrejurimile Sibiului, plus o scurtă vizită în județul Alba. Pe lângă distanță, la dificultatea etapei au contribuit și cele șapte cățărări repertoriate de pe traseu, dar și vremea capricioasă ce le-a făcut viața și mai grea cicliștilor.

Mai mulți cicliști au încercat să plece în evadare încă de la start, printre aceștia aflându-se și Daniel Crista (Christina Jewelry-Kuma p/b Officine Mattio), însă până la urmă doar Edwin Avila (Team Illuminate) și Moritz Fußnegger (0711) au fost lăsați să capete un avantaj consistent.

Atacul lui Avila a fost suprinzător, ținând cont că rutierul columbian era pe hârtie liderul echipei sale pentru clasamentul general și putea aștepta etapele de pe Transfăgărășan și Păltiniș. Ciclistul celor de la Illuminate a riscat și a câștigat până la urmă etapa, în timp ce colegul său de evadare, Fußnegger, s-a ales cu tricoul acordat celui mai bun cățărător.

Sosirea la pluton a fost câștigată de Eduard Grosu (Naționala României), care i-a învins destul de lejer pe Simone Ponzi (CCC), Fabio Tomassinni (d’Amico – Utensilnord) și Nicklas Pedersen (Giant-Castelli).

Grosu păstrează tricoul roșu, acordat celui mai bun ciclist român, însă următoarea șansă pentru el este duminică. Mâine este programat finalul de la Bâlea Lac, sosirea cicliștilor fiind estimată undeva între orele 15 și 16.

În clipul de mai jos puteți asculta declarația de după etapă a lui Eduard Grosu acordată site-ului nostru.

 

Eduard Grosu, locul 2 în prima etapă din Turul Sibiului
#SibiuTour #Grosu

Posted by ciclism.ro on 6 Iulie 2017

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.