Egan Bernal

Egan Bernal a obținut a doua victorie consecutivă în Turul Sibiului, după ce s-a impus și la Păltiniș, în cea de-a treia etapă a cursei.

Cea mai dură zi din ediția 2017 a competiției sibiene le-a scos în cale cicliștilor două treceri peste teribila cățărare Jina, plus un final în ascensiune la Păltiniș. Chinurile facerii pentru evadare au durat aproximativ 20km, până în momentul în care un grup de 5 cicliști a fost lăsat de Androni Giocattoli să pună un avantaj mai consistent față de pluton. Moritz Fußnegger (0711), Francesco Canepa (GM Europa Ovini), Andrea Borso (Adria Mobil), Cameron Piper (Team Illuminate) și Damian Lüscher (Roth – Akros) au fost curajoșii care au luat în piept vântul și au plecat la atac.

Fußnegger, cel mai bun cățărător al turului, a înhățat maximum de puncte la prima trecere peste Jina (categoria A), dar și în vârful ascensiunii de categoria C de la Dumbrava. La a doua trecere peste Jina, neamțul de 21 de ani a fost lăsat în urmă de Canepa, însă locul doi a fost suficient pentru ca rutierul de la 0711 să își păstreze tricoul verde.

Cei de la CCC Sprandi Polkowice au preluat frâiele în partea a doua a etapei, fiind principalul motor al plutonului în goana după evadați. Simon Pellaud (Team Illuminate) și-a încercat și el norocul pe final, preluând ștafeta de la colegul său din evadare, Cameron Piper. Nici fostul rutier de la IAM nu a avut suflu pentru a se opune pe cățărarea finală grupului favoriților, din care Cristian Răileanu (Differdange – Losch) a lansat mai multe atacuri. Moldoveanul nu a fost lăsat de Bernal să plece spre victoria de etapă, iar alături de cei doi a venit și locul secund de la general, Colin Stüssi (Roth – Akros).

Cei trei și-au dat mâna și au colaborat excelent până în ultimul kilometru, când Bernal a lansat atacul decisiv ce i-a adus a doua victorie de etapă în Turul Sibiului și l-a făcut fericit pe Gianni Savio, venit chiar astăzi în cursă.

Stüssi a trecut linia de sosire al doilea, în timp ce Răileanu a încununat o evoluție superbă cu un meritat loc 3.

Eduard Grosu rămâne în roșu, fiind liderul clasamentului celui mai bun român. Egan Bernal deține în continuare șefia în 3 clasamente (general, cel mai bun tânăr și pe puncte), în timp ce Nicolas Tivani păstrează prima poziție în clasamentul sprinturilor intermediare.

Vă las mai jos declarațiile lui Cristian Răileanu și Gianni Savio acordate site-ului nostru după etapă.

 

Cristian Răileanu, locul 3 în finalul de la Păltiniș, vorbește despre etapa de azi
#SibiuTour #Raileanu

Posted by ciclism.ro on 8 Iulie 2017

 

Gianni Savio, după al treilea succes de etapă obținut de Androni Giocattoli în această ediție a Turului Sibiului
#SibiuTour #Savio

Posted by ciclism.ro on 8 Iulie 2017

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.