Eduard Grosu

Eduard Grosu a obținut o victorie mult căutată și pe deplin meritată în ultima etapă din Turul Sibiului.

Sprinterul echipei naționale a fost dimineață în recunoașterea ultimilor kilometri, iar acest lucru l-a ajutat să declanșeze atacul final în etapă la momentul oportun. După ce a fost ajutat de Emil Dima, Vlad Dobre și Daniel Crista pe parcursul zilei, Grosu a preluat frâiele cursei în ultimul kilometru, declanșând un atac năprasnic pe finalul cu piatră cubică din Piața Mare.

În ciuda eforturilor lui Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) și ale lui Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli), Grosu nu a mai putut fi ajuns și a trecut linia de sosire în ovațiile mulțimii, cu un avantaj considerabil față de urmăritorii săi.

Ciclistul din Zărnești și-a asigurat și victoria în ierarhia rutierilor români, plecând acasă astfel cu tricoul roșu. Grosu a fost aproape de a-și adjudeca și clasamentul pe puncte, acolo unde a încheiat la doar 5 puncte de Egan Bernal.

Columbianul celor de la Androni Giocattoli a sosit la pluton și a câștigat clasamentul general. Colin Stüssi (Roth-Akros) pleacă de la Sibiu cu un meritoriu loc 2, în timp ce coechipierul său, Valentin Baillifard, termină pe ultima treaptă a podiumului ierarhiei generale.

Pe lângă tricoul galben, Bernal și-a adjudecat și clasamentul tinerilor, plus cel pe puncte. Roth-Akros se impune în ierarhia echipelor, iar Moritz Fusnegger (0711) se întoarce în Germania cu titlul de cel mai bun cățărător al ediției 2017 din Turul Sibiului.

 

Posted by Turul Ciclist Al Sibiului on 9 Iulie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.