Marcel Kittel s-a impus în etapa a zecea din Turul Franței.

După ziua de pauză, un pluton mai puțin numeros a pornit în etapa a zecea din Marea Buclă. Pe o distanță de 178 de kilometri, depart fictif-ul se dădea la Perigeux, în timp ce finalul etapei urma să aibă loc la Bergerac. Debutul zilei a fost anost, doar doi rutieri au încercat să evadeze.

În primă instanță, doar Yoann Ofredo și-a făcut curaj de a pleca la acțiune, dar, imediat, Elie Gesbert i s-a alăturat efortului. Cei doi și-au creat un avantaj consistent, care însă nu a trecut niciodată la mai mult de patru minute și jumătate.

Efortul lui Ofredo și Gesbert a fost unul lăudabil, dar având în vedere profilul etapei care facilita sprintul masiv, echipele sprinterilor au tăiat din ecart și i-au prins în cele din urmă pe cei doi francezi. Rick Zabel a declanșat sprintul pentru liderul său de echipă, Alexander Kristoff. În cele din urmă, Marcel Kittel a venit din nou de nicăieri și a realizat un succes istoric, cel de-al patrulea din ediția acestui an al Marii Bucle.

John Degenkolb a completat dubla germană prin clasarea pe poziția secundă. Dylan Groenewegen a arătat din nou că este un sprinter de real viitor și a completat podiumul zilei. Rudiger Selig și Alexander Kristoff au sosit pe patru și cinci, în timp ce, în primii zece clasați au mai sosit Nacer Bouhanni, Daniel McLay, Pieter Vanspeybrouck, Sonny Colbrelli și Edvald Boasson Hagen.

Clasamentul general a rămas neschimbat. Același Chris Froome deține tricoul galben aferent celui mai bun rutier. El este urmat în continuare de Fabio Aru și de Romain Bardet, în ce timp, Rigoberto Uran și Jakob Fuglsang completează topul primilor cinci. Prin triumful de astăzi, Marcel Kittel își solidifică avantajul din clasamentul tricoului verde destinat celui mai valoros sprinter. El este urmat de aceeași Michael Matthews și Andre Greipel. Nici clasamentul cățărătorilor nu a suferit vreo modificare majoră, cu același Warren Barguil conducând autoritar această ierarhie în fața lui Primoz Roglic și Alexis Vuillermoz. La rândul său, Simon Yates rămâne lider în clasamentul tricoului alb, acolo unde, are un avantaj de aproape trei minute în fața lui Louis Meintjes.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a 11-a care va avea loc între localitățile Eymet și Pau, pe o distanță de 203.5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.