Fabio Aru

Ceea ce era anticipat ca fiind momentul în care Chris Froome va da lovitura de grație adversarilor săi pentru un al patrulea titlu în Turul Franței s-a transformat într-un scurtcircuit pentru cei de la Sky din mai multe puncte de vedere.

Froome a pierdut șefia clasamentului general în etapa a 12-a a Turului, după ce a fost lăsat în spate de mai mulți rivali pe brutalul final cu pante de 20%. Parcă imitând scenariul etapelor de sprint, rutierii de general au amânat lupta pentru sprintul final și totul părea o procesiune la indigo a celor de la Sky către un nou tricou galben. Scenariul a fost scurtcircuitat în ultimii 300m, când Froome a fost lăsat în urmă chiar și de colegul său, Mikel Landa. De altfel, la final, acesta le-a reproșat celor din staff-ul echipei că nu a fost lăsat să se lupte pentru victoria de etapă, un scenariu similar cu ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 5 ani chiar pe aceeași cățărare, Peyragudes. De data aceasta, Froome a fost în rolul lui Wiggins care era atunci în galben, iar Landa în rolul lui Froome, mai puternic, dar ținut în frâu de ordinele de echipă.

Landa a terminat pe locul 4 în etapă, la 5s de Romain Bardet (AG2R), francezul având mai mult suflu pe finalul criminal, pe care Froome l-a abordat aproape în zig-zag. Rigoberto Uran a fost din nou consistent și demonstrează că victoria de la Chambery nu a fost o întâmplare, în timp ce locul 3 de azi, Fabio Aru îmbracă pentru prima dată tricoul galben.

Italianul Astanei are un avans subțire în clasamentul general, de 6s față de Froome și 25s în raport cu Bardet, însă mâine va avea o misiune dificilă, într-o etapă foarte scurtă, dar care se anunță foarte intensă.

De notat că Alberto Contador și Nairo Quintana au ieșit definitiv din lupta pentru podium, cei doi pierzând timp prețios și azi.

Va fi interesant de urmărit ce se va întâmpla la Sky în etapele ce urmează, cu un Landa ce pare din ce în ce mai greu de ținut în caleașca lui Chris Froome pe cățărări, mai ales că spaniolul se află la final de contract cu britanicii.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.