Vince Byron și-a adjudecat cea de-a doua medalie de aur din carieră în proba de BMX Vert.

Jocurile X Games au debutat ieri cu una dintre cele mai așteptate probe, BMX Vert. Dacă odinioară, Dave Mirra făcea legea, anul acesta concursul a fost foarte disputat, dramatismul fiind la cote ridicate.

Pentru a stabili clasamentul, conform regulamentului, au fost necesare două run-uri. Cel mai bun punctaj al fiecărui participant era luat în calcul, astfel încât, dacă ratai o evoluție, puteai reveni cu șanse la aur prin intermediul celei de-a doua.

Primul run a fost dominat de legendarul Jamie Bestwick. Americanul a uluit publicul și juriul cu un Inverted 450, una dintre cele mai grele manevre de realizat. Scorul a fost pe măsura evoluției, 92.66, iar de acum era foarte greu de crezut că va fi învins. Cel mai aproape de el a venit Vince Byron, australianul reușind în primul run un excelent 91.33. Coco Zurita a fost al treilea după primul run, cu 88.00.

Prima manșă a avut și un incident spectaculos. Veteranul Dennis McCoy a ratat un trick și a căzut violent. Cu doar 65.33, el avea să termine finala doar pe ultimul loc, ratând cel de-al doilea run din cauza accidentării.

Run-ul al doilea a fost și mai spectaculos. Chiar dacă podiumul a rămas neschimbat, ordinea s-a modificat. Coco Zurita a ratat evoluția din al doilea run și a fost nevoit să se mulțumească cu medalia de bronz. În schimb, Vince Byron a riscat totul și a scos de nicăieri un scor fenomenal, 93.00. Dat fiind faptul că Jamie Bestwick nu și-a îmbunătățit evoluția, Byron și-a adjudecat medalia de aur, a doua din carieră la BMX Vert după cea obținută în 2015. Astfel, Byron aur, Bestwick argint și Zurita bronz.

Programul jocurilor X Games continuă astăzi cu finala mult așteptată la BMX Street, BMX Big Air și calificările pentru BMX Dirt.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.