Michael Matthews s-a impus în etapa a 14-a din Turul Franței.

Etapa a 14-a din Turul Franței a debutat cu startul festiv de la Blagnac. Pe o distanță de 181.5 kilometri, plutonul urma să sosească la Rodez, într-un finish dificil, care, putea pune probleme anumitor pretendenți la victoria la general.

Încă din debutul zilei s-a format o evadare. Eterni prezenți în evadările de anul acesta, Thomas Voeckler și Thomas De Gendt au avut și astăzi un rol aparte. Până către finalul zilei, grupetto-ul format din cei cinci evadați au rămas împreună. Până la urmă, De Gendt nu a mai vrut să rămână cu cei patru și a încercat să se desprindă către o victorie solitară de etapă.

Soarta nu i-a zâmbit nici de această dată energicului belgian, care, a fost prins cu puțin înainte de finalul de un pluton rarefiat de micile cățărări ale zilei. Finalul etapei era într-o ușoară cățărare, cu un profil asemănător cu cel al curselor clasice de o zi. Prin urmare, mari favoriți la victoria de la Rodez erau cei de la Quick-Step Floors, Dan Martin și Philippe Gilbert, dar și campionul olimpic en titre, Greg van Avermaet.

În cele din urmă, un sprinter s-a impus. Michael Matthews a trecut pe ultimii metri de Gilbert și van Avermaet și a trecut linia de sosire în postura de învingător. Podiumul zilei a fost completat de Greg van Avermaet și Edvald Boasson Hagen.

Philippe Gilbert nu doar că a ratat victoria ci a ratat și o clasare pe podium. Rutierul belgian de la Quick-Step Floors a sosit al patrulea. Jay McCarthy a completat topul primilor cinci, în timp ce, în spatele său, Sonny Colbrelli a sosit al șaselea.

Într-o etapă care nu anunța nimic spectaculos în ceea ce privește clasamentul general, Chris Froome a încheiat al șaptelea, dar, datorită întârzierilor din spate, și-a recuperat tricoul galben pierdut acum două zile. În primii zece clasați i-am mai regăsit, în ordine, pe Daniel Martin, Rigoberto Uran și Tijs Benoot.

Prin intermediul clasării bune de astăzi, Chris Froome redevine liderul clasamentului general. Britanicul, component al formației Team Sky, are un avantaj fragil, dar considerabil în fața lui Fabio Aru, fostul deținător al tricoului galben. Podiumul este completat de Romain Bardet, eroul local fiind la doar 23 de secunde în urma liderului. Nici Rigoberto Uran nu este foarte departe, columbianul situându-se la 29 de secunde în spatele lui Froome. Topul primilor cinci este completat de Mikel Landa, spaniolul situându-se la 1:17 în spatele coechipierului său de la Team Sky.

În celălalte clasamente ale tricourilor distinctive, situația a rămas neschimbată. În clasamentul sprinterilor, Marcel Kittel continuă să conducă cu un avantaj consistent în fața lui Michael Matthews și Andre Greipel. Warren Barguil va purta în continuare tricoul alb cu buline roșii și pornește ca principal favorit la victoria în acest clasament înaintea ultimei săptămâni, în timp ce, Simon Yates rămâne deținătorul tricoului alb destinat celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Turul Franței va continua mâine cu etapa a 15-a care se va desfășura între localitățile Laissac-Severac l’eglise și Le Puy-en-Velay, pe o distanță de 189.5 kilometri.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.