Denis Vulcan

Tânărul ciclist Denis Vulcan, ce evoluează pentru echipa spaniolă Cartagena-Esetec, s-a impus ieri în cursa pe etape Vuelta Circuito Cantabro.

Competiția juniorilor a adunat la start cicliști din Columbia, Mexic, Franța și Spania, după cum ne-a spus chiar Denis Vulcan, ce au pedalat în două zile aproape 200km.

În prima rundă, ciclistul nostru a fost al 4-lea, după un sprint în care s-au luptat nouă rutieri. În această primă etapă a fost înregistrată o medie orară remarcabilă pentru sportivi de 17-18 ani, 42km/h pe cei 77km ai traseului. În după-amiaza aceleași zile s-a disputat și un contratimp individual în cățărare, în care Vulcan a obținut al 5-lea timp, performanță ce îl plasa pe locul 3 la general înaintea zilei decisive.

”În ultima etapă au fost multe cățărări”, ne-a spus Denis. ”Eu am vrut să atac pe ultima cățărare și echipa mea m-a ajutat mult pentru ca plutonul să ajungă repede la cățărare. Am făcut o ascensiune foarte bună, iar liderul cursei și cel de pe 2 în clasamentul general nu au putut ține pasul. Așa am putut ajunge la final cu un avantaj de 37 secunde. Nu am putut câștiga și clasamentul cățărătorilor, unde am terminat pe locul 2, la 1 punct de prima poziție. Totul a fost posibil datorită echipei, m-au ajutat foarte mult”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.