Victoria în Turul Franței părea aproape asigurată pentru Chris Froome. Pentru britanic, doar o problemă fizică sau mecanică l-ar mai fi împiedicat din drumul său către cel de-al patrulea succes în Turul Franței. De altfel, traseul de la Marsilia, de 22 de kilometri, era mult prea scurt pentru ca situația în clasamentul general să se modifice prea radical.

Marele învingător al zilei a fost Maciej Bodnar. Polonezul de la Bora Hansgrohe a adus cea de-a doua victorie în această ediție pentru echipa germană după cea obținută de Peter Sagan în debutul competiției. Bodnar a parcurs traseul din Marsilia în 28:15, cu o secundă mai rapid decât compatriotul său, Michal Kwiatkowski.

Podiumul zilei a fost completat de Chris Froome. Britanicul a sosit la doar șase secunde în spatele lui Maciej Bodnar și prin intermediul acestui rezultat și-a asigurat cel de-al patrulea succes în Turul Franței, după cele obținute în 2013, 2015 și 2016. Tony Martin și Daryl Impey au completat topul primilor cinci, în timp ce, în primii zece, i-am mai regăsit pe Alberto Contador, Nikias Arndt, Rigoberto Uran, Stefan Kung și Sylvain Chavanel.

Chris Froome va fi purtătorul tricoului galben în festivitatea de premiere ce va avea loc mâine după-amiază la Paris. El are un avans de 54 de secunde în fața lui Rigoberto Uran. Singura necunoscută este ocupantul locului trei. Romain Bardet și Mikel Landa sunt despărțiți de doar o singură secundă în clasament. Singura șansă a lui Landa de a trece de Bardet va fi sprintul intermediar de la mijlocul etapei. Toate celelalte tricouri distinctive au rămas pe umerii acelorași purtători. Michael Matthews va defila mâine la Paris cu tricoul verde, Warren Barguil cu cel alb cu buline roșii, în timp ce, Simon Yates va purta tricoul alb.

Ultima etapă a Turului Franței va avea loc mâine, pe o distanță de 103 kilometri, între Montgeron și Paris.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.