CN XCO 2017

În acest weekend, la Zărnești, s-au disputat Campionatele Naționale de MTB, proba XCO Olimpic.

Kelemen Árpád (NoMad Merida CST) a câștigat cursa rezervată elitei, sosind cu 40s în fața lui Alexandru Stancu (Dinamo – BikeXpert) și cu peste 3 minute în raport cu Bogdan Duca (Scott – Geiger).

„Căldură insuportabilă la start la ora 14:00, pe un traseu în mare parte cu soare. Am avut un start nereușit și la prima tură eram pe locul 7, iar după câteva depășiri, greșeli, lovit copaci cu mâna și ghidonul, la ultimele 3 ture (din 6 tururi de 4.3km) am ajuns cu Alexandru Stancu în fruntea categoriei elite”, a scris pe pagina sa de Facebook noul campion național.

”Nu m-am simțit foarte bine din cauza căldurii, am avut puls prea mare și nu prea am simțit nici putere în picoare, dar am mers cu un ritm sub maxim, ca să mai păstrez puțin energie în plus la ultima tură, unde am vrut să atac. Planul a fost reușit, de la jumătatea ultimei ture am mărit puțin ritmul și m-am depărtat din ce în ce mai bine de Stancu, de la 5 secunde la 10 și așa mai departe. Am ajuns la linia de sosire cu 40 de secunde înaintea lui”.

La categoria U23, Vlad Dascălu (Dinamo – BikeXpert) a fost imbatabil, acesta fiind încadrat pe podium de colegii săi Ede Molnar și Atilla Malnasi.

Hilbert Suzanne s-a impus în proba rezervată fetelor, Raul Sînză este noul campion la categoria juniori, Patrick Pescaru la cadeți, iar Timotei Păcurar la amatori overall.

Rezultatele complete pot fi accesate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.