Alto de los Machucos

Unul dintre motivele pentru care Vuelta a câștigat mult teren în ochii fanilor ciclismului față de Turul Franței este sadismul organizatorilor de a propune aproape în fiecare an cățărări noi cu pante inumane.

Așa vor sta lucrurile și în acest an, Alto de los Machucos fiind ascensiunea ce va strâni mai mult ca sigur controverse în pluton. Aceasta va fi urcarea de final în etapa a 17-a, cu numai 3 runde înaintea finalului de pe mai cunoscuta cățărare letală Angliru.

Cu o pantă medie de 9% și una maximă de 28%, Alto de los Machucos se anunță a fi un spectacol mult așteptat de fani, după un Tur al Franței cu atâtea etape desenate strict pe criterii economice.

Pe lângă pantele ce vor obliga o parte din cicliști să folosească pinioane pe care nu le-au mai utilizat niciodată, la dificultatea cățărării contribuie și lătimea mică a drumului, precum și plăcile de beton ce înlocuiesc pe alocuri asfaltul.

Alto de los Machucos

De altfel, organizatorii Turului Spaniei nu s-au oprit aici și pe lângă Alto de los Machucos, au mai introdus pe traseul etapei a 17-a alte două cățărări, una dintre ele chiar înainte de ascensiunea finală.

Cert este că Vuelta va avea și anul acesta un traseu peste cel din Marea Buclă, iar cel mai îngrijorător lucru este că lui Christian Prudhomme nu îi pasă. Până la urmă, Turul Franței este o afacere din ce în ce mai mare, dar o cursă din ce în ce mai mică.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.