Pe 19 august, Vuelta va porni la drum din Franța. Nimes va fi gazda primei etape, un contratimp individual de aproape 14 kilometri. Inițial, conform tradiției, Alejandro Valverde era desemnat de echipa sa, Movistar, să conducă eforturile din Turul Spaniei.

După un debut de 2017 mai mult ca perfect, presărat cu numai puțin de 11 victorii, în clasicele din primăvară și în tururile spaniole de o săptămână, cel neînvins, a comis-o urât de tot în contratimpul individual care a inaugurat în acest an Turul Franței. Pe ploaia înfiorătoare, Valverde s-a izbit în plin în parapeții de protecție din centrul Dusseldorfului.

Marea problemă a venit imediat după aflarea veștii că Valverde va rata tot restul sezonului. Ce înseamnă asta? Alejandro Valverde, neînvinsul din 2017, va redescoperi ciclismul abia la anul. Așadar, no Vuelta para Valverde.

Cu Valverde accidentat și cu Contador aflat într-o formă sportivă cel puțin enigmatică, Turul Spaniei din acest an și-ar putea pierde din savoarea aparentă a traseului extrem de dificil. Spre deosebire de Marea Buclă, organizatorii spanioli nu prea au găsit empatie pentru temerarii care vor încerca să parcurgă bucla iberică.

Ca în fiecare an, cu excepția lui 2016, Valverde era unul dintre favoriții cerți la victoria în clasamentul general. Anul acesta, profilul Vueltei s-ar fi pliat ca o mănușă pentru învingătorul din 2009. Din păcate, cel neînvins va rămâne (pentru moment, sperăm noi), doar cu glonțul auriu tras atunci. Sigur, profilul său ciclistic e puțin diferit față de Contador, Froome sau Quintana, dar spectacolul oferit de acest bătrânel este de neegalat.

Cu cinci podiumuri obținute în Vuelta, Alejandro Valverde va fi cu siguranță marele absent din acest an. Cine știe, poate la anul își va relua seria de invincibilitate. Cu siguranță, ar putea un ochi la ceea ce a reușit Purito Rodriguez, omologul său de generație. Până la urmă, ar fi păcat ca neînvinsul să plece la pensie fără încă un mare tur în palmares. Cine știe, poate ne va surprinde și va deveni următorul nume din lista magnificilor cu victorii în toate tururile. Ar merita.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.