Cea de-a 23-a ediție a campionatelor europene de ciclism pe șosea a avut astăzi ultima întrecere a seniorilor. Peste 140 de rutieri au luat startul la proba de șosea, printre aceștia fiind și cei doi români care au participat joi în proba de contratimp, Eduard Grosu și Daniel Crista.

Gazda competiției a fost orașul Herning, din Danemarca, localitatea natală a legendarului ciclist și team manager, Bjarne Riis. Plutonul avea de parcurs astăzi 241.2 de kilometri, traseul fiind compus dintr-un tur de 20.1 kilometri, parcurs de 12 ori.

În prima parte a zilei, o evadare a încercat să se desprindă decisiv, dar, deși au avut undeva în jur de 13 minute avantaj maxim, au fost prinși în cele din urmă de plutonul furibund. Au mai existat câteva atacuri în a doua parte zilei, dar, toată lumea se pregătea de un sprint masiv.

Pe ultimii metri, Alexander Kristoff și Elia Viviani s-au duelat pentru medalia de aur și implicit titlul de campion european pe șosea. În cele din urmă, câștig de cauză a avut norvegianul Kristoff, în timp ce, Viviani a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund și cu medalia de argint.

Moreno Hoflang a adus un bronz surprinzător și oarecum nesperat pentru Olanda. Pascal Ackermann și Luka Mezgec au completat topul primilor cinci. În primii zece, i-am mai regăsit, în ordine, pe Edward Theuns, Aksel Nommela, Ivan Garcia Cortina, Pawel Franczak și Michal Kolar.

Reprezentantul României, Eduard Grosu, a fost implicat într-un incident cu câteva sute de metri înainte de finalul probei de astăzi și a abandonat în urma unei căzături.

4 COMENTARII

  1. Si, spre deosebire de „Reprezentantul României, Eduard Grosu” care „a fost implicat într-un incident cu câteva sute de metri înainte de finalul probei de astăzi și a abandonat”, celalalt reprezentant al Romaniei in cursa, Daniel Crista, s-a clasat pe locul 95, la 1 min si 46 sec de invingator, inaintea unor ciclisti ca, de exemplu, Davide Cimolai sau Juraj Sagan.
    Razultate complete aici: http://www.uec.ch/resources/PDF/2017%20Road%20EC/start_results/Mens%20Elite%20Road%20Race%20Result.pdf

  2. Iti multumesc pentru promptitudinea comentariului, Razvan. Salutam rezultatul lui Daniel, de altfel, unul foarte bun. Ne cerem scuze ca am uitat sa ii precizam performanta in cadrul articolului.

  3. Nici nu aveati cum sa publicati rezultatul lui Daniel Crista deoarece cand ati postat articolul rezultatele inca nu erau postate pe site-ul UEC. Acum, pe baza acestui rezultat, poate ii luati un interviu lui Daniel Crista despre cum a fost cursa si cum a colaborat cu Edi Grosu. Succes!

  4. Dacă ai fi urmărit site-ul nostru, ai fi observat că i-am oferit lui Daniel mai multă expunere decât orice al site și am scris despre orice rezultat notabil obținut 🙂 Nu e foarte politicos să ne sugerezi ce să facem și ce să scriem pe site-ul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.