Peter Sagan Binckbank

Sagan, la a doua victorie în BinckBank Tour

Peter Sagan continuă forma bună arătată în Turul Poloniei și în BinckBank Tour, cursă cunoscută sub numele de Turul ENECO până anul acesta.

După o victorie la limită luni, în prima etapă, campionul mondial nu a avut o misiune facilă nici în runda cu numărul trei, în care i-a învins la sprint pe Edward Theuns (Trek-Segafredo) și Rudy Barbier (AG2R).

Stefan Kung (BMC) rămâne liderul cursei după victoria din contratimpul individual de ieri, însă Sagan se apropie de elvețian la numai 5 secunde.

Clasament etapa a 3-a:

1 Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

4:14:01

2 Edward Theuns (Trek-Segafredo)

,,

3 Rudy Barbier (AG2R)

,,

4 Dylan Groenewegen (LottoNl-Jumbo)

,,

5 Loïc Vliegen (BMC)

,,

6 Magnus Cort (Orica-Scott)

,,

7 Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen – Baloise)

,,

8 Simone Consonni (UAE Team Emirates)

,,

9 Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen – Baloise)

,,

10 Phil Bauhaus (Team Sunweb)

,,

 

Clasamentul general după etapa a 3-a:

1 Stefan Küng (BMC)

8:15:08

2 Maciej Bodnar (Bora-hansgrohe)

+04”

3 Peter Sagan (Bora-hansgrohe)

+05”

4 Søren Kragh Andersen (Team Sunweb)

+08”

5 Lars Boom (LottoNl-Jumbo)

+10”

6 Yves Lampaert (Quick-Step Floors)

+14”

7 Tom Dumoulin (Team Sunweb)

+16”

8 Tim Wellens (Lotto Soudal)

+17”

9 Alexis Gougeard (AG2R)

+22”

10 Jasha Sütterlin (Movistar)

+24”

Turul Italiei va pleca din Israel în 2018

Ediția 101 a Turului Italiei se pare că va pleca pentru prima dată în istoria unui mare tur din afara Europei. Mai multe publicații din Italia și Israel dau ca sigură organizarea a trei etape din Turul Italiei 2018 pe teritoriul Israelului, cursa urmând să debuteze cu un contratimp în Ierusalim.

RCS Sport, organizatorul Giro, va primi în jur de 4 milioane de euro pentru aceste trei zile petrecute departe de Italia. Corsa Rosa ar urma să se termine la Roma, marcând astfel un start și un final în două centre religioase importante ale lumii.

Colorado Classic renunță la colaborarea cu Lance Armstrong la presiunea USADA

USADA i-a somat pe organizatorii cursei Colorado Classic să renunțe la parteneriatul media cu podcastul găzduit de Lance Armstrong, colaborare ce ar fi încălcat una dintre regulile venite la pachet cu suspendarea pe viață pe care acesta a primit-o.

Cu toate acestea, Armstrong va continua emisiunea sa online ”Stages” pe durata cursei ce începe mâine, însă fără să aibă acces în cursă. Podcastul texanului a înregistrat cifre surprinzător de bune pe durata Turului Franței, chiar Armstrong declarându-se suprins de popularitatea pe care a avut-o. Stages a avut peste 5 milioane de descărcări pe durata Marii Bucle.

Columbia, cu o echipă de vis la Campionatele Mondiale de Șosea

Columbia va alinia la Mondialele de la Bergen, din luna septembrie, o echipă înțesată cu staruri, în care îi regăsim pe Nairo Quintana, Esteban Chaves, Rigoberto Uran, Sergio Henao și Fernando Gaviria. Acesta din urmă pare principala speranță a sud-americanilor la o medalie, pe un traseu greu pentru sprinterii puri, însă nu suficient de dificil pentru a favoriza o luptă numai între cățărători.

Pe lângă cei cinci corifei, Columbia îi va mai avea în echipă la Bergen pe Sebastian Henao, Miguel Angel Lopez, Jarlinson Pantano și câștigătorul Turul Columbiei, cursă ce se dispută în aceste zile.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.