Alexander Kristoff

Eduard Grosu, al 7-lea în Cursa Arctică a Norvegiei

Dacă ieri s-a remarcat printr-un atac solitar în ultimii 20km, astăzi Eduard Grosu a așteptat sprintul final ce a decis câștigătorul în etapa a doua a Cursei Arctice a Norvegiei.

Noul campion european și marele favorit al zilei, Alexander Kristoff, s-a impus fără emoții la Bardufoss, fiind urmat de Hugo Hofstetter (Cofidis) și Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert).

Mâine este programat un final perfect pentru puncheuri, în care liderul cursei, Dylan Teuns (BMC), și-ar putea mări avantajul dinclasamentul general.

Daniel Crista rămâne în top 5 în Turul Ținutului Secuiesc

Daniel Crista se menține pe locul 4 în clasamentul general și după etapa regină, în care ciclistul echipei Steaua a terminat pe 5, dintr-un grup de aproximativ 20 de rutieri ce au rămas la final în fruntea cursei.

Austriecii de la Hrinkow Advarics Cycleang au controlat runda, având la un moment dat cinci cicliști în grupul favoriților. În cele din urmă, aceștia au reușit să pună mâna pe primele două locuri în etapă, prin Patrick Bosman și Christian Mager.

Pe lângă Crista, trei rutieri moldoveni au încheiat în grupul select din care s-a decis victoria. Este vorba despre Nicolae Tanovitchii (Tușnad), Cristian Răileanu (Moldova) și Maxim Rusnac (Moldova), locurile 2, 6 și 7 în ierarhia generală condusă în acest moment de Mager.

Boom preia șefia în Turul BinckBank

Ultimele trei etape din Turul BinckBank au fost concepute ca trei mini-clasice, iar în prima dintre ele, un Amstel Gold Race la scară mai mică, Lars Boom (LottoNl-Jumbo) a fost cel care a reușit să pună capăt dominației lui Peter Sagan.

Olandezul a atacat în ultimii 2km și nu a mai fost prins de grupul de favoriți din care liderul cursei, Stefan Kung (BMC), nu mai făcea parte de kilometri buni. Boom preia astfel și tricoul de lider, fiind urmat în clasamentul general de Sagan și Tom Dumoulin (Sunweb) la numai câteva secunde.

Nairo Quintana, ofertat de Astana și UAE Team Emirates

Pe fondul nemulțumirilor lui Nairo Quintana și a celor din anturajul său în raport cu cei de la Movistar, mai multe zvonuri au apărut pe piață conform cărora columbianul ar putea forța terminarea contractului cu echipa spaniolă la finalul anului pentru a se transfera la Astana sau UAE Team Emirates.

Agentul său, Giuseppe Acquadro, a infirmat însă zvonurile, spunând că Nairo Quintana este un element prea important pentru compania Movistar pe piața sud-americană, acolo unde aceasta este cel mai important jucător pe piața telefoniei mobile.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.