Serghei Tvetcov colorado classic

Serghei Țvetcov se simte ca peștele în apă în cursele din Statele Unite, iar cea mai clară dovadă sunt rezultatele de anul acesta.

După un loc 5 la general în Cascade Classic și un loc pe podium în Turul Utah, fostul campion național al României s-a impus azi noapte în etapa a 3-a din Colorado Classic, cursă 2.HC ce a atras la start patru echipe din WorldTour.

Țvetcov a atacat împreună cu Manuel Senni (BMC) cu peste 50km înainte de final, chiar înainte de vârful ultimei cățărări a zilei. Cei doi au colaborat foarte bine și și-au extins pe coborâre avantajul față de grupul urmăritor, din care făcea parte și Rogoberto Uran, proaspăt loc 2 în Turul Franței.

Senni nu a luptat pentru victoria de etapă, știind că va îmbrăca tricoul de lider al cursei la finalul zilei, iar Țvetcov a obținut o victorie superbă chiar aproape de casa sa. Travis McCabe (UnitedHealthcare) a câștigat sprintul grupului urmăritor.

Înaintea ultimei etape, Țvetcov se află pe locul 2 în clasamentul general, la 15s de Senni. În plus, ciclistul nostru conduce în ierarhia cățărătorilor.

În această noapte este programată ultima etapă din Colorado Classic, în care plutonul va trece de 10 ori peste aceeași cățărare din Denver.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.