Campionul mondial din ultimii doi ani, Peter Sagan, a răspuns invitației noastre și a acceptat un scurt, dar cuprinzător interviu pentru ciclism.ro.

ciclism.ro: Ai concurat vreme de câteva sezoane la Tinkoff. La începutul acestui sezon te-ai transferat la o nouă echipă, Bora-Hansgrohe. Cum e atmosfera în interiorul echipei?

Peter Sagan: Nu a fost o mare schimbare. Înainte de toate, ambele sunt echipe foarte profesioniste, cu o structură și o organizare foarte bine definită. Așadar, din această perspectivă, mutarea nu a fost una dificilă. În al doilea rând, multă lume de la Tinkoff a venit alături de mine la Bora-Hansgrohe, iar mediul a rămas întrucâtva familiar. Cât despre atmosfera din cadrul echipei? E una bună, avem un spirit de echipă fantastic și ne distrăm foarte mult împreună.

ciclism.ro: Ești mulțumit de rezultatele obținut până acum în 2017?

Peter Sagan: Cred că atunci când dai totul și știi că nu ai putut face mai mult în acea zi, ești obligat să te mulțumești cu acel rezultat, oricare ar fi acesta. E drept, am ratat câteva victorii în primăvară, dar nici nu am fost norocos. Pe lângă asta, nu ai cum să câștigi tot timpul. Cu toate acestea, am fost mereu acolo la bătaie și asta e cel mai important. Rezultatele au început să apară cu adevărat abia din luna mai încolo, dar mai sunt multe curse rămase până la finalul sezonului.

ciclism.ro: Descalificarea din Turul Franței ți-a oprit cei cinci ani de dominație în clasamentul tricoului verde. Cum vezi decizia comisiei acum la rece?

Peter Sagan: S-a cam spus totul despre descalificarea mea din Turul Franței. În continuare, nu cred că am greșit cu ceva și mi-am expus părerea în acest sens. Abia aștept să-l revăd pe Mark și să concurez din nou împotriva sa.

ciclism.ro: Când vom avea ocazia să te mai vedem în Vuelta? Dar în Giro?

Peter Sagan: Pentru moment, obiectivele mele sunt clare. Ținta mea se îndreaptă înspre întrecerile de la Montreal, Quebec și bineînțeles, campionatul mondial. Voi lua o scurtă pauză după aceea și voi analiza toate posibilitățile alături de echipa mea pentru calendarul meu de la anul. Îmi plac ambele curse foarte mult. De altfel, am participat în Vuelta în trecut de trei ori. Am patru victorii de etapă. În Giro, e drept, nu am participat niciodată, dar, Italia este una dintre țările mele preferate și știu că am foarte mulți fani acolo. Giro e întotdeauna un spectacol și atrage anual un număr impresionant de fani. Cu toate acestea, calendarul meu competițional este o combinație între interesele personale și cele ale echipei. De asemenea, sponsorii au un cuvânt greu de spus. Fără îndoială, pentru un ciclist de profilul meu, clasicele din primăvară și tricoul verde din Turul Franței rămân în continuare obiectivele mele primordiale.

ciclism.ro: Există voci care susțin că într-o bună zi ai putea deveni un candidat la victoria într-un mare tur. Te vezi luptându-te sau încercând să te lupți pentru victoria la general într-un mare tur?

Peter Sagan: Toată lumea are dreptul la o opinie, nu-i așa? Mă bucur că există un contingent serios de oameni care cred că aș putea să mă bat la victorie într-o cursă de trei săptămâni. Să câștigi Giro sau Vuelta reprezintă un vis pentru mulți cicliști, dar nu este un obiectiv pentru mine. Stilul meu și fizicul meu nu mă recomandă , dar mă simt perfect așa cum sunt acum.

ciclism.ro: Peter, ești cel mai popular ciclist în România. Ce mesaj le transmiți fanilor ciclismului din România?

Peter Sagan: Vă mulțumesc pentru acest cuvinte frumoase. Mă bucur să aud că fanii din țara voastră mă apreciază așa de mult și sper că fanii mei îmi susțin și echipa, nu doar pe mine. Toți cicliștii depun un efort susținut la fiecare întrecere, chiar dacă ei nu câștigă întotdeauna. Nu întotdeauna primează rezultatul, uneori contează și felul în care concurezi. Sper ca într-o bună zi în viitorul cât mai apropiat să pot concura în frumoasa voastră țară.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.