Warren BArguil

Cei de la Sunweb au anunțat astăzi că Warren Barguil nu va lua startul în etapa a 8-a din Turul Spaniei din cauza nesubordonării ordinelor de echipă în etapa de ieri.

Francezul ce se afla pe locul 13 în clasamentul general, la mai puțin de două minute în spatele lui Chris Froome, a refuzat să îl aștepte pe Wilco Kelderman în finalul rundei de ieri, după ce olandezul a făcut pană în ultimii kilometri și a pierdut 17s.

Un comunicat emis de Sunweb spune: ”Respectarea planului stabilit de echipă și a unor ținte precise sunt practici bine înrădăcinate în modul de lucru al echipei noastre. Încă din 2008 acestea au stat la baza creșterii și succesului echipei Sunweb”.

Este cunoscut faptul ca Barguil va părăsi Sunweb la finalul sezonului pentru a reveni în Franța, la echipa Fortuneo-Oscaro.

”Mă văd nevoit să părăsesc Vuelta din cauza deciziei echipei. Mă simțeam foarte bine și aveam picioare puternice. Mă vedeam în alt rol în această cursă, nerăbdător să atac în munți, așa cum am făcut-o în Turul Franței”, a declarat Barguil. ”Vuelta este o cursă grozavă și sunt dezamăgit că trebuie să o părăsesc în această manieră”.

Cu toate acestea, cei de la Sunweb au declarat că Barguil va urma în continuare calendarul de curse pe care îl stabiliseră la începutul anului, odată ce Turul Spaniei se va încheia.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.