Etapa a 11-a a debutat sub condiții meteorologice complicate, ploaia urmându-i pe rutieri aproape pe întreaga durată a zilei. Pe parcursul celor 187.5 kilometri cât măsura etapa de astăzi, plutonul urma să treacă peste două cățărări dificile.

După 40km de cursă, un grup de 20 de cicliști s-a desprins și a format o nouă evadare masivă. Printre cei care au plecat din pluton s-a aflat și Romain Bardet, locul al treilea din Turul Franței. Din nefericire, liderul echipei AG2R La Mondiale se situa la peste douăzeci de minute în urma lui Chris Froome în ierarhia generală.

Debutul mohorât al zilei a adus avantajul evadării undeva către un maxim de cinci minute. Cu cât se înainta mai mult în etapă, cu atât Team Sky ducea o trenă din ce în ce mai asiduă. Pe prima cățărare a zilei, Orica-Scott a preluat trena, anunțând intenții de atac ce nu prea au venit până la urmă.

Ultimii kilometri au reprezentat un nou drum către un finish în cățărare. Calar Alto Observatory era cățărarea care urma să stabilească cine va fi în frunte după etapa de astăzi. Romain Bardet a încercat să rămână în frunte, dar în cele din urmă, micul grup condus de Froome, Nibali și Contador a preluat inițiativa.

În spate, Esteban Chaves rămăsese la vatră. Nici Fabio Aru sau frații Yates nu au avut o soartă mai bună, chiar dacă, Simon Yates a fost implicat într-o tentativă de atac. În frunte, Vincenzo Nibali a atacat alături de Contaodr, dar, în cele din urmă, această acțiune a fost anihilată de Mikel Nieve, principalul ajutor al lui Froome astăzi.

Miguel Angel Lopez și-a luat inima în dinți și a făcut mutarea decisivă. Columbianul de la Astana a atacat în ultimul kilometru și a trecut linia de sosire în postura de învingător. În spatele său, Chris Froome și Vincenzo Nibali au completat podiumul și au obținut restul secundelor de bonificație. Wilco Kelderman a ratat in extremis clasarea pe podiumul zilei și a încheiat imediat în urma lui Froome și Nibali pe patru.

La alte câteva secunde în urma lui Froome, Nibali și Kelderman au sosit și Bardet, Contador, Zakarin și Nieve. Cei patru au pierdut 31 de secunde în raport cu învingătorul zilei, Miguel Angel Lopez. În primii zece i-am mai regăsit pe Darwin Atapuma și David de la Cruz. Marii pierzători au fost Fabio Aru, Esteban Chaves și cei doi frați Yates. Toți cei patru cicliști au pierdut peste un minut și jumătate în raport cu Chris Froome, deținătorul tricoului roșu.

Prin clasarea pe locul secund în etapa de astăzi, Chris Froome și-a mărit avantajul în clasamentul general al Turului Spaniei și rămâne în continuare deținătorul tricoului roșu. El este secondat de Vincenzo Nibali și de Esteban Chaves. David de la Cruz și Wilco Kelderman completează top cinciul, în timp ce, în primii zece, îi mai regăsim, în ordine, pe Ilnur Zakarin, Fabio Aru, Michael Woods, Alberto Contador și Miguel Angel Lopez.

Matteo Trentin își păstrează momentan tricoul verde, italianul având un avantaj infim în fața lui Chris Froome. În clasamentul tricoului alb-albastru dedicat cățărătorilor, Davide Villela conduce cu 38 de puncte și este urmat de Chris Froome, cu 21 de puncte și de Darwin Atapuma, cu 18 puncte. În clasamentul tricoului alb, Chris Froome conduce autoritar, cu un avans de 15 puncte în fața lui Esteban Chaves.

Turul Spaniei va continua mâine cu etapa a 12-a care se va desfășura între localitățile Motril și Antequera, pe o distanță de 160.1 kilometri.

Clasamentul etapei a 11-a:

1 Miguel Angel Lopez (Astana)

5:05:09

2 Chris Froome (Team Sky)

+14”

3 Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)

,,

4 Wilco Kelderman (Team Sunweb)

,,

5 Romain Bardet (AG2R)

+31”

6 Alberto Contador (Trek-Segafredo)

,,

7 Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin)

,,

8 Mikel Nieve (Team Sky)

,,

9 Darwin Atapuma (UAE Team Emirates)

+01’02”

10 David De La Cruz (Quick-Step Floors)

+01’14”

11 Michael Woods (Cannondale-Drapac)

+01’17”

12 Wout Poels (Team Sky)

,,

13 Richard Carapaz (Movistar)

+01’22”

14 Pello Bilbao (Astana)

+01’32”

15 Fabio Aru (Astana)

,,

16 Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo)

,,

17 Esteban Chaves (Orica-Scott)

+02’05”

18 Sam Oomen (Team Sunweb)

,,

19 Sergio Pardilla (Caja Rural – Seguros RGA)

,,

20 Louis Meintjes (UAE Team Emirates)

,,

 

Clasamentul general după etapa a 11-a:

1 Chris Froome (Team Sky)

45:18:01

2 Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)

+01’19”

3 Esteban Chaves (Orica-Scott)

+02’33”

4 David De La Cruz (Quick-Step Floors)

+02’36”

5 Wilco Kelderman (Team Sunweb)

+02’37”

6 Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin)

+02’38”

7 Fabio Aru (Astana)

+02’57”

8 Michael Woods (Cannondale-Drapac)

+03’01”

9 Alberto Contador (Trek-Segafredo)

+03’55”

10 Miguel Angel Lopez (Astana)

+04’11”

11 Nicolas Roche (BMC)

+04’45”

12 Tejay Van Garderen (BMC)

,,

13 Wout Poels (Team Sky)

+04’54”

14 Sam Oomen (Team Sunweb)

+05’01”

15 Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo)

+06’10”

16 Louis Meintjes (UAE Team Emirates)

+06’39”

17 Mikel Nieve (Team Sky)

+07’47”

18 Igor Anton (Dimension Data)

+09’50”

19 Sergio Pardilla (Caja Rural – Seguros RGA)

+10’24”

20 Adam Yates (Orica-Scott)

+11’00”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.