A 16-a etapă a Turului Spaniei, rutierii erau angrenați în contratimpul individual ce avea startul pe Circuito de Navarra. La ceva mai mult de 40 de kilometri, finish-ul îi aștepta pe cicliști în centrul orașului Logrono.

Prima referință serioasă a zilei a stabilit-o Daniel Oss. Rutierul echipei BMC a rezistat câteva zeci de minute bune în postura de lider. Bob Jungels a dezmorțit acalmia ce s-a instaurat pe contratimpul de la Logrono și l-a depășit pe Oss. Bucuria sa nu a fost de lungă durată.

Tobias Ludvigsson a mers magnific și a stabilit o nouă referință. Până să sosească Alberto Contador, suedezul a rezistat mult și bine în fruntea etapei. De altfel, Contador a fost foarte rapid pe toate sectoarele intermediare și se lupta pentru o poziție pe podiumul final al zilei.

În cele din urmă, bătălia pentru victoria în contratimpul individual de la Logrono s-a purtat între Wilco Kelderman și Chris Froome. În cele din urmă, deținătorul tricoului roșu s-a impus și și-a consolidat avantajul în fața principalului său rival, Vincenzo Nibali, clasat al treilea, la aproape un minut în urma britanicului. Top cinciul a fost completat de Ilnur Zakarin și Alberto Contador, în timp ce, în primii zece i-am mai regăsit pe Tobias Ludvigsson, Wout Poels, Lennard Kamna, Bob Jungels și Daniel Oss.

Grație victoriei de astăzi, Chris Froome și-a consolidat avantajul în clasamentul general în fața lui Vincenzo Nibali. Wilco Kelderman l-a depășit pe Ilnur Zakarin la general, în timp ce, Alberto Contador a făcut cel mai spectaculos salt și a urcat până pe locul cinci. Miguel Angel Lopez, Fabio Aru, Wout Poels, Miguel Angel Lopez, Esteban Chaves și Michael Woods sunt ceilalți rutieri din top zece.

Chris Froome deține controlul și asupra clasamentelor tricourilor sprinterilor și al combativității. În clasamentul tricoului verde, el și-a mărit substanțial avantajul în fața lui Matteo Trentin, principalul său rival. Davide Villella rămâne liderul la cățărători și va purta mâine tricoul alb-albastru aferent acestui clasament.

Turul Spaniei va continua mâine cu etapa a 17-a care se va desfășurare între Villadiego și Los Machucos, pe o distanță de 180.5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.