Etapa a 19-a din Turul Spaniei a început la Caso. O zi ce anunța mai nimic important decât tranziție către temutul Angliru, urma să se încheie la Gijon, cel mai mare oraș din regiunea Asturiei, după 147.5 kilometri parcurși de plutonul Vueltei.

Ziua a început cu o evadare numeroasă, formată din 27 de cicliști. Un grup omogen s-a desprins și la un moment cei 27 de inși aveau un avans maxim de peste 17 minute, cel mai mare din această ediției a Vueltei. Printre cei care au plecat la goană au fost Davide Villella, deținătorul tricoului dedicat celui mai bun cățărător, Romain Bardet, Jarlinson Pantano și eternul evadator, Thomas De Gendt.

În prima parte a zilei, am avut și cățărările care i-au mărit considerabil avantajul lui Davide Villella, cel care, de acum, este marele favorit la victoria în clasamentul tricoului alb-albastru. Aflat la rândul său în marea evadare ce se îndrepta spre Gijon, Matteo Trentin și-a mai adăugat câteva puncte în clasamentul tricoului verde, iar cu o evoluție slabă a lui Froome mâine, dublată de un rezultat excelent la Madrid din partea sa, i-ar putea asigura victoria în acest clasament al sprinterilor.

Pe final de etapă au existat câteva atacuri din partea evadaților. Un grup restrâns de nouă rutieri a ajuns în centrul Gijonului. Nicholas Roche a declanșat sprintul, dar, din spatele său, Thomas De Gendt și Jarlinson Pantano s-au duelat la cuțite pentru victorie.

În cele din urmă, Thomas De Gendt a fost răsplătit de zeii ciclismului cu victoria de etapă. Jarlinson Pantano a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund, în timp ce, Ivan Garcia Cortina a completat podiumul. Rui Costa și Floris de Tier au sosit pe patru și cinci, în timp ce, în primii zece clasați, i-am mai regăsit pe Bob Jungels, Romain Bardet, Dani Navarro și Koen Boewman, ultimul fiind cel mai rapid din al doilea grupetto al cursei.

Cu toate acestea, victoria lui De Gendt a trecut repede pe plan secund. În spatele tuturor celor evadați, Alberto Contador a decis cam cu vreo 20 de kilometri înainte că e timpul pentru un nou atac. În ceea ce părea un remake a celebrului ambush de la Fuente De, spaniolul a plecat de unul singur la ofensivă.

În scurt timp, el l-a prins din urmă pe Edward Theuns, coechipierul său. Cu toate că avantajul său a trecut în unele momente de un minut, plutonul condus de Sunweb și Sky au recuperat încet, dar sigur, întregul avans obținut din câteva mișcări mai alerte ale pistolarului.

Astfel, finalul etapei a regăsit micul pluton al favoriților în format compact și clasamentul general rămâne complet neschimbat. În frunte, același Chris Froome va ataca mâine temutul Angliru, cu tricoul roșu. El este în continuare urmat de Vincenzo Nibali și Wilco Kelderman, în timp ce, Ilnur Zakarin și Alberto Contador completează în continuare top five-ul. În primii zece clasați, îi mai regăsim, în ordine, pe Miguel Angel Lopez, Michael Woods, Fabio Aru, Wout Poels și Steven Kruijswijk.

În celelalte clasamente, situația a rămas neschimbată. La sprinteri, Chris Froome deține în continuare un mic avans în fața lui Matteo Trentin și Vincenzo Nibali. Tot Froomey rămâne deținătorul tricoului alb, în timp ce, Davide Villella are un avans de 20 de puncte în fața lui Miguel Angel Lopez înaintea ultimei etape montane din Vuelta.

Turul Spaniei va continua mâine cu temuta etapă a 19-a care va avea loc între Corvera de Asturia și Alto de Angliru, pe o distanță de 117.5 kilometri.

Clasamentul etapei a 19-a:

1 Thomas De Gendt (Lotto Soudal)

3:35:46

2 Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo)

,,

3 Ivan Garcia Cortina (Bahrain Merida)

,,

4 Rui Costa (UAE Team Emirate)

,,

5 Floris De Tier (LottoNl-Jumbo)

,,

6 Bob Jungels (Quick-Step Floors)

,,

7 Romain Bardet (AG2R)

,,

8 Nicolas Roche (BMC)

,,

9 Daniel Navarro (Cofidis)

,,

10 Koen Bouwman (LottoNl-Jumbo)

+45”

11 Simon Clarke (Cannondale-Drapac)

,,

12 Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe)

,,

13 Antonio Pedrero (Movistar)

+49”

14 Matteo Trentin (Quick-Step Floors)

+02’40”

15 Jose Joaquin Rojas (Movistar)

,,

16 Laurens De Vreese (Astana)

,,

17 Matej Mohoric (UAE Team Emirates)

,,

18 Antwan Tolhoek (LottoNl-Jumbo)

,,

19 David Arroyo (Caja Rural – Seguros RGA)

+02’45”

20 Juan Jose Lobato (LottoNl-Jumbo)

+04’48”

 

Clasamentul general după etapa a 19-a:

1 Chris Froome (Team Sky)

75:51:51

2 Vincenzo Nibali (Bahrain Merida)

+01’37”

3 Wilco Kelderman (Team Sunweb)

+02’17”

4 Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin)

+02’29”

5 Alberto Contador (Trek-Segafredo)

+03’34”

6 Miguel Angel Lopez (Astana)

+05’16”

7 Michael Woods (Cannondale-Drapac)

+06’33”

8 Fabio Aru (Astana)

,,

9 Wout Poels (Team Sky)

+06’47”

10 Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo)

+10’26”

11 David De La Cruz (Quick-Step Floors)

+10’31”

12 Esteban Chaves (Orica-Scott)

+11’57”

13 Tejay Van Garderen (BMC)

+12’06”

14 Louis Meintjes (UAE Team Emirates)

+13’32”

15 Nicolas Roche (BMC)

+14’54”

16 Sergio Padilla (Caja Rural – Seguros RGA)

+15’41”

17 Mikel Nieve (Team Sky)

+25’14”

18 Romain Bardet (AG2R)

+29’55”

19 Daniel Moreno (Movistar)

+32’31”

20 Darwin Atapuma (UAE Team Emirates)

+44’45”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.