Foome si Hinault

Bernard Hinault, ultimul francez care a câștigat Turul Franței, este de părere că proaspătul învingător din Vuelta, Chris Froome, ar fi capabil să se impună în toate cele trei mari tururi în 2018.

“Froome este indubitabil campionul generației sale”, a declarat Hinault într-un interviu acordat celor de la The Times. “Este cel care domină plutonul și se adaptează ușor în funcție de adversari”.

Până la reușita de duminică a lui Froome, Bernard Hinault era ultimul ciclist ce reușise dubla Turul Franței – Turul Spaniei, francezul înregistrând o performanță similară în anul 1978.

Legenda ciclismului francez este de părere că Froome are capacitatea de a câștiga Giro, Le Tour și Vuelta în același an.

“Cele trei săptămâni dintre Turul Franței și Turul Spaniei reprezintă o pauză suficientă pentru a avea șanse reale să te bați la victorie în Vuelta. Cred că este posibil să câștigi toate cele trei mari tururi în același an. Un al 5-lea Tur al Franței ar fi premiul cel mare, dar în același timp ar fi riscantă o asemenea provocare pentru că Froome ar fi tot timpul la limita puterilor”.

Liderul celor de la Sky nu îl contrazice pe Hinault și spune că o asemenea misiune nu este imposibilă în ciclismul de azi.

“Nu cred că este imposibil. Nimic nu e imposibil, dar cu siguranță ar necesita o muncă serioasă”, a declarat Froome pentru BBC Radio Four, adăugând că totuși un al 5-lea titlu în Le Tour rămâne prioritatea sa pentru 2018.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.