Team Sunweb

Contratimpul pe echipe a deschis astăzi Campionatele Mondiale de Șosea ce se dispută la Bergen, Norvegia.

Primele au intrat în competiție fetele, Team Sunweb reușind să cucerească aurul prin Lucinda Brand, Leah Kirchmann, Floortje Mackaij, Coryn Rivera, Sabrina Stultiens și Ellen Van Dijk.

Olandezele au fost mai rapide cu 12s pe cei 42.5km ai traseului față de marele favorite de pe hârtie, Boels-Dolmans. Podiumul a fost completat de echipa germană Cervelo-Bigla.

După o scurtă pauză, au intrat în scenă și echipele băieților. Chiar dacă la start au fost prezente doar 17 formații din cele trei divizii ale ciclismului masculin, spectacolul și suspansul au fost asigurate de lupta strânsă dintre Quick-Step Floors, BMC, Sunweb și Team Sky.

În cele din urmă, campionii de anul trecut, Quick-Step Floors, au rămas în afara podiumului la Bergen, după prestații foarte bune ale celorlalte trei mari rivale. Team Sunweb a fost cea mai puternică și la băieți, încununând astfel un sezon 2017 de excepție, în care a mai câștigat, printre altele, Turul Italiei și două tricouri distinctive în Turul Franței.

Deși a venit în Norvegia cu echipa de gală, Sky a avut două verigi mai slabe în Geraint Thomas și Owain Doull, ce i-au împiedicat pe britanici să obțină titlul mondial la care visau. BMC a fost singura echipă ce a dat senzația că poate bate timpul stabilit de Sunweb, însă formația lui Rohan Dennis a pierdut pe ultimii kilometri câteva secunde prețioase, americanii încheind cursa la 8s de noii campioni.

Clasamentul contratimpului pe echipe:

1 Team Sunweb

47:50

2 BMC

+08”

3 Team Sky

+22”

4 Quick-Step Floors

+35”

5 Orica-Scott

+43”

6 Movistar

+01’19”

7 LottoNl-Jumbo

+01’20”

8 CCC Sprandi Polkowice

+01’44”

9 Katusha-Alpecin

+01’46”

10 Bora-hansgrohe

+01’55”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.