Turul Italiei 2018

Organizatorii Turului Italiei continuă să abordeze cu mult curaj viziunea asupra propriei curse și lasă în offside din nou Le Tour, odată cu anunțul primului start din istorie din afara Europei.

Giro d’Italia 2018 va porni din Israel și va fi primul dintre cele trei mari tururi care realizează o asemenea mișcare îndrăzneață.

Ierusalim va găzdui pe 4 mai 2018 un contratimp individual în lungime de 10.1km, ce va fi urmat de alte două runde pe pământ israelian. Proba contracronometru va avea startul foarte aproape de zidurile orașului vechi.

Etapa a doua se va disputa între Haifa și Tel Aviv, pe un traseu propice sprinterilor, la fel ca etapa a treia, programată pe 6 mai între localitățile Be’er Sheva și Eilat.

Este foarte probabil ca după aceste trei etape disputate departe de Italia, rutierii din Giro să aibă parte de două zile de pauză înainte ca Turul Italiei să se întoarcă acasă, ceea ce va reprezenta o altă premieră.

Deși nu a fost prezentat încă traseul complet, există șanse foarte mari ca finalul cursei să fie în Vatican, organizatorii Corsei Rosa dorind astfel să lege cele două centre religioase importante ale lumii.

Lăsând la o parte micile controverse ce vor apărea, RCS Sport demontrează din nou că are mai mult curaj și un plus de viziune față de ASO, iar dacă francezii nu se trezesc și nu vor ieși mai repede din zona de confort în care se scaldă de ani buni, pe termen lung ar putea pierde bătălia cu Giro și poate chiar și cea cu Vuelta.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.