Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten a câștigat titlul mondial în proba de contratimp individual din cadrul Campionatelor Mondiale de Șosea de la Bergen, Norvegia.

La 34 de ani, olandeza ce concurează pentru Orica-Scott a reușit să o învingă pe conaționala sa, Anna van der Breggen. Van Vleuten a parcurs cei 21.1km ai probei în 28min50s, înregistrând un timp mai bun cu 12s față de Van der Breggen și cu 19s în raport cu australianca Katrin Garfoot.

Rezultatul obținut de Annemiek van Vleuten este impresionant dacă ne gândim că anul trecut sportiva olandeză a suferit un accident oribil la Jocurile Olimpice de la Rio.

Tot astăzi s-a disputat și contratimpul juniorilor, cursă în care România a fost reprezentată de Valentin Vasiloiu. Ciclistul echipei Petrolul a parcurs cei 21.1km cu o viteză medie de 40.8km/h, efort ce i-a adus o clasare pe locul 61, la 2min59s de învingător.

Noua senzație a ciclismului britanic, Thomas Pidcock, un excelent rutier și de ciclocros, s-a impus în contratimpul juniorilor, deși ținta lui principală rămâne cursa de fond. Pidcock a fost mai rapid decât italianul Antonio Puppio cu 12s, în timp ce polonezul Filip Maciejuk a completat podiumul zilei.

Mâine este programat contratimpul elitei masculine la Bergen, acolo unde Tom Dumoulin, Rohan Dennis, Tony Martin și Chris Froome par principalii pretendenți la medalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.