Este cunoscut faptul că ciclismul nu este un sport pentru oricine, diferența fiind făcută de multe ori de sportivul care strânge cel mai tare din dinți și acceptă durerea ca pe o stare normală.

Ne amintim de numeroase cazuri în care cicliști cu accidentări ce ar lăsa pe tușă orice alt sportiv nu s-au lăsat bătuți și s-au suit imediat pe bicicletă, unii pedalând zile la rând cu fracturi. Poate cel mai celebru dintre ele este cel al lui Tyler Hamilton, care a câștigat o etapă în Turul Franței 2003 cu o fractură dublă de claviculă. Da, știm, băiatul avea sângele mai gros decât nectarul, dar mi-e frică că asta nu estompa din durere.

O nouă demonstrație de dârzenie a venit zilele trecute de la o sportivă de doar 18 ani. Este vorba despre britanica Lauren Dolan, care a suferit o căzătură oribilă în timpul contratimpului individual de la Campionatele Mondiale de Șosea.

În ciuda tăieturilor adânci de pe piciorul drept, tânăra ciclistă a vrut neapărat să continue cursa pe care a terminat-o în cele din urmă cu o clasare pe locul 27.

Imediat după linia de sosire, Dolan s-a prăbușit în brațele unui membru al staff-ului naționalei Marii Britanii, vizibil marcată de durere. Aceasta a fost transportată la spitalul din Bergen unde i-au fost suturate plăgile.

Această întâmplare poate fi un bun memento pentru cei care au tendința să judece și să eticheteze mult prea ușor, și de obicei din fotoliu, efortul pe care îl depun acești sportivi remarcabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.