Dopajul mecanic a devenit deja o temă recurentă în ciclismul de azi, iar întâmplarea din acest weekend din Franța ne arată că și la nivelul curselor de amatori, unde mizele nu ar trebui să fie atât de mari, există cicliști care vor să câștige cu orice preț.

O bicicletă cu un motor ascuns în cadru a fost descoperită într-o cursă de amatori din sud-vestul Franței, însă numele și vârsta ciclistului ce deținea bicicleta nu au fost făcute publice deocamdată.

“Am fost alertați de un angajat al Agenției Anti-Doping franceze asupra unei suspiciuni de doping mecanic, cel mai probabil un motor”, a declarat procurorul orașului Périgueux, departamentul Dordogne.

Ciclistul a fost interogat de poliție pentru a se afla câți bani a câștigat acesta din premii utilizând această metodă de fraudă. Federația Franceză de Ciclism a declarat că este primul caz de dopaj mecanic pe teritoriul Franței.

Pe lângă suspiciunile ce au planat în ultimii ani asupra unor rutieri ca Ryder Hesjedal, Fabian Cancellara sau Ion Izagirre, un prim caz concret de dopaj tehnologic a fost confirmat anul trecut, la Campionatele Mondiale de Ciclocros, acolo unde sportiva belgiancă Femke van den Driessche a fost descoperită cu o bicicletă de rezervă ce avea un motor ascuns în cadru.

Tot un ciclist amator a readus anul acesta subiectul dopingului mecanic în prim-plan. Un italian în vârstă de 53 de ani a fost prins cu ajutorul camerelor termale pedalând pe o bicicletă cu motor în timpul unei curse de lângă Brescia. Acesta a declarat la acea vreme că a văzut alți cicliști chiar mai rapizi decât el ce nu aveau nici o grimasă de durere.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.