dopaj mecanic

Un ciclist amator francez a fost prins în acest weekend cu un motor ascuns în cadrul bicicletei, după ce a atras suspiciunile rivalilor săi într-o cursă anterioară cu “calitățile” sale impresionante de cățărător.

Ciclistul în vârstă de 43 de ani se afla în fruntea cursei disputate în Saint-Michel-de-Double în momentul în care a sesizat că este urmărit de aproape de fostul rutier profesionist Christophe Bassons, care lucrează acum ca reprezentant al Agenției Franceze Anti-Doping în regiunea în care se desfășura cursa, precum și de alți oficiali.

În momentul în care a făcut pană, ciclistul suspectat că ar folosi o bicicletă cu motor a renunțat și s-a îndreptat direct spre mașina sa, părăsind furtunos competiția. Bassons a pornit în urmărirea acestuia cu propria mașină, într-o acțiune demnă de un blockbuster, reușind în cele din urmă să îl oprească pe suspect pe marginea drumului.

“L-am întrebat dacă pot să mă uit puțin la bicicleta sa”, Bassons le-a spus celor de la L’Equipe. “A fost puțin surprins când a auzit asta. Am scos bidonul în care se afla bateria și am observat imediat firele electrice”.

Jean-Francois Mailhes, procurorul orașului Périgueux, a declarat că sportivul depistat și-a justificat acțiunile spunând că și ceilalți participanți trișează folosind diverse metode. Acesta a adăugat că nu a trișat pentru a câștiga curse, ci pentru a trece mai ușor peste o sciatică ce nu îi dă pace în ultima vreme, susținând că pedalatul îi atenua durerile.

Ciclistul a recunoscut că a folosit bicicleta cu motor în cinci curse în ultimele două luni, câștigând aproximativ 500 de euro din premii în acest timp.

Motorașul a fost achiziționat din Franța, în timp ce bicicleta a fost cumpărată din China. Ambele au fost comandate online, pentru o sumă totală de 3.000 de euro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.