Ultima clasică premergătoare Turului Lombardiei a luat startul în această după-amiază din San Giuliano. După un efort de 186 de kilometri, rutierii angrenați în cea mai veche cursă clasică din istoria ciclismului urmau să ajungă la Superga, locul în care întreaga Torino a pierit în infamul accident aviatic din anii ’40.

Prima parte a zilei a fost lipsită de evenimente notabile. A existat și o evadare formată din patru cicliști, dar, eforturile lor au fost aruncate în van de plutonul care se apropia de Superga cu o viteză amețitoare. Ultimii 30 de kilometri au reprezentat cu adevărat cursa.

Primul eveniment cu adevărat notabil a fost abandonul lui Tom Dumoulin. Cu toate că traseul ediției din acest an îl favoriza din plin pe învingătorul din Giro, olandezul a decis că e mai bine să-și păstreze energia pentru Turul Lombardiei de sâmbătă.

După momentul nefericit al abandonului lui Dumoulin, au urmat și atacurile. Primul a fost Julian Alaphillipe. Francezul a dat tonul cursei vreme de aproximativ douăzeci de minute, dar, grație trenei asidue duse de Astana, eforturile sale au fost zadarnice și el a fost înghițit înapoi în pluton.

La scurt după tentativa nereușită a lui Alaphilippe, un grup restrâns a plecat la atac. În fruntea celor care au atacat, i-am regăsit pe Rigoberto Uran, Fabio Aru, Adam Yates sau Nairo Quintana. În cele din urmă, cel care a riscat totul a fost Uran, iar eforturile sale păreau a fi răsplătite.

La intrarea în ultimul kilometru, columbianul de la Cannondale-Drapac a avut un avans consistent, dar, Adam Yates nu s-a lăsat bătut și a încercat un contraatac. Din nefericire pentru el, această mutare ofensivă s-a produs mult prea târziu și Rigoberto Uran a trecut linia de sosire în postura de învingător al ediției din acest an a clasicei Milano-Torino.

Adam Yates a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund, în timp ce, Fabio Aru, câștigătorul de anul trecut, a încheiat pe ultima treaptă a podiumului de premiere. Nairo Quintana și David Gaudu s-au clasat pe patru și cinci, în timp ce, topul primilor zece clasați a fost completat, în ordine, de Wout Poels, Dan Martin, Thibaut Pinot, Pierre Latour și Peter Stetina.

Următoarea întâlnire cu cursele clasice va avea loc sâmbătă după-amiază, atunci când va avea loc Turul Lombardiei, ultima clasică monument a sezonului competițional.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.