Cea de-a 111-a ediție a Turului Lombardiei a debutat în această dimineață la Bergamo. Ultima clasică monument a sezonului ciclistic a măsurat ceva mai mult de 240 de kilometri, cu finish-ul deluros în centrul orașului Como.

Prima parte a zilei a fost lipsită de acțiune în pluton, dar, un grup numeros nu a stat pe loc, ci, au atacat, formând astfel și evadarea. Avansul celor plecați la atac a ajuns la punctul maxim la aproximativ 12 minute, dar, încetul cu încetul, grație trenei asidue duse de Bahrain-Merida și Cannondale-Drapac, avansul acestora a scăzut dramatic.

În cele din urmă, prima ofensivă a zilei a fost prinsă de plutonul care pedala într-un ritm mult mai viguros decât la începutul zilei. Chiar și după ce efortul primei evadări a fost acaparat de pluton, atacurile nu au încetat să apară. Astfel, i-am regăsit pe Phillip Gilbert și Alessandro de Marchi într-un nou efort de a-și adjudeca victoria la Como.

Efortul lor a fost unul de scurtă durată. De altfel, în spatele lor, Laurent Le Plus, coechipierul lui Gilbert a avut un accident dramatic, care, l-a scos din cărți. Într-unul dintre virajele de pe coborâre, belgianul a estimat greșit abordarea unui viraj și a căzut într-o râpă. Din fericire, rutierul de la Quickstep-Floors a scăpat nevătămat și fără accidentări serioase.

Ultimii kilometri ai cursei au fost referința zilei. După ce Gilbert și de Marchi au fost prinși, Thibaut Pinot și-a luat inima în dinți și a atacat. Ca răspuns, rând pe rând, Domenico Pozzovivo și Vincenzo Nibali s-au alăturat efortului său. În cele din urmă, victoria urma să se dispute, în teorie, între Pinot și Nibali.

Cu aproximativ zece kilometri înainte de final, Vincenzo Nibali a forțat pe coborâre și s-a desprins de Pinot. Mai mult, francezul a fost prins din urmă de Alaphilippe și ceilalți componenți ai micului pluton rămas în luptă.

Vincenzo Nibali nu a mai avut nici o emoție și s-a impus pentru a doua oară în Turul Lombardiei, după victoria obținută la Como, în ediția din 2015. În spatele său, Julian Alaphilippe a încheiat pe un solitar loc secund, în timp ce, pentru locul al treilea s-a purtat un sprint redus.

Gianni Moscon a fost cel care și-a adjudecat ultimul loc de pe podium, în timp ce, Thibaut Pinot, Domenico Pozzovivo și Fabio Aru, au fost nevoiți să se recunoască învinși. În primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Mikel Nieve, Nairo Quintana, Serghei Chernetski și Sam Oomen.

Sezonul curselor clasice se va încheia mâine cu prestigioasa întrecere Paris-Tours.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.