A 111-a ediție a clasicei Paris-Tours a debutat astăzi dimineață la Brou, o micuță localitate situată la câțiva kilometri la sudul Parisului. Rutierii angrenați în această cursă urmau să parcurgă 234.5 kilometri până la finalul regal de la Tours.

Marele favorit la victorie era câștigătorul de anul trecut, Fernando Gaviria. De altfel, profilul ediției din acest an era unul favorabil sprinterilor. Prin urmare, pronosticul inițial dădea sprintul masiv ca o modalitate de a se încheia celebra cursă clasică.

Încă din debutul zilei au început să apară atacurile. De altfel, s-a și format o evadare, dar, fără prea mare succes. Avansul maxim al celor plecați la atac nu a trecut mai niciodată de mai mult de două minute și jumătate. Un alt amănunt notabil a fost reprezentat de condițiile meteorologice foarte schimbătoare.

Dacă în prima parte a zilei, vremea era una însorită, spre final, norii amenințători adunați pe cerul Franței au pornit o ploaie destul de serioasă care a încurcat decisiv planurile unora dintre favoriți. Dintre aceștia, Fernando Gaviria era victima cea mai serioasă. Câștigător en titre aici în Franța, tânărul sprinter columbian al formației QuickStep-Floors a tras o trântă zdravănă la abordarea unui viraj dificil.

Cu toate că Gaviria a revenit în șa și în plutonul fruntaș, el nu a mai avut forța necesară pentru a se duela pentru victorie. Spre norocul său și al echipei sale, ghinionul său a fost repede dat uitării de Matteo Trentin. Italianul a atacat cu aproximativ zece kilometri înainte de final și l-a tras după el și pe Niki Terpstra, dar și pe Soren Kragh Andersen.

Finalul a anunțat un sprint redus, în care, Matteo Trentin și-a onorat statutul de mare favorit și el a celebrat o victorie relativ facilă în fața lui Soren Kragh Andersen și Niki Terpstra. Andre Greipel a câștigat sprintul plutonului și a încheiat pe patru, în timp ce, Max Richeze a completat topul primilor cinci. În primii zece, i-am mai regăsit și pe Oliver Naesen, Yves Lampaert, Andrea Pasqualon, Mike Teunissen și Jean Pierre Drucker. Învingător anul trecut în Paris-Tours, Fernando Gaviria a încheiat ediția din acest an doar pe locul 28.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.