Într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Pais, Alejandro Valverde a declarat că este nerăbdător să revină într-o cursă oficială și că s-a rugat de Eusebio Unzue să îl lase să participe în Milano-Torino, însă a fost refuzat de managerul echipei Movistar.

„Mă simt foarte bine. Pedalez 700km pe săptămână. Colegii de antrenament îmi spun că sunt cel puțin la fel de puternic ca înainte”, a declarat Valverde. „Sunt nerăbdător să arăt asta și într-o cursă”.

Întrebat despre cursele în care va participa în 2018, Valverde a spus că va sări peste Turul Franței, o premieră pentru spaniol.

„Încă nu e nimic sigur, dar cu sosirea lui Mikel Landa și cu Nairo în echipă… nu vreau să merg în Turul Franței. Cred că anul viitor voi ținti Turul Italiei, Turul Spaniei și Campionatele Mondiale. Cursa din Austria va fi una foarte grea”.

După o jumătate de sezon perfectă în 2017, în care a obținut victorii în Fleche Wallonne, Liege-Bastogne-Liege, Turul Cataluniei, Turul Țării Bascilor, Valverde a căzut la viteză mare în contratimpul individual ce a deschis Turul Franței, accidentându-se serios la genunchiul stâng.

„Dacă Eusebio mă lăsa să îmi aleg singur calendarul de curse, aș fi spus clasicele din Ardeni, Giro, Vuelta și Mondialele. Nu mai am multe șanse la dispoziție pentru a câștiga titlul mondial. Am șase medalii, dar niciuna de aur. Traseul va fi unul extrem de dur, dar dacă totul merge bine…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.