Quintana si Landa

După ce a crescut în umbra lui Vincenzo Nibali și Fabio Aru la Astana, iar apoi a lui Chris Froome la Sky, Mikel Landa a ales să evolueze din 2018 pentru Movistar, însă asta nu înseamnă că va avea o misiune mai facilă în sezoanele ce urmează în atingerea țelului său de a se impune ca lider.

Bascul va trebui să își facă loc într-o echipă în care Nairo Quintana și Alejandro Valverde vor fi mai ‘flămânzi’ ca niciodată. Quintana vine după un sezon dezamăgitor în raport cu așteptările pe care le avea, în timp ce Valverde va reveni în 2018 după o accidentare ce l-a ținut departe de cursele oficiale jumătate de an.

Într-un interviu acordat publicației El Mundo Deportivo, Landa a declarat că aștepta o primire mai călduroasă din partea columbianului.

„Ei bine, în mod evident, așteptam o altfel de primire, dar se pare că voi intra pe teritoriul său și nu îi place acest lucru. Cred de Eusebio Unzue va ști cum să tempereze orgoliile noastre și va reuși să scoată tot ce e mai bun din noi”.

„Cred că este un avantaj pentru noi să împărțim responsabilitățile. Îmi ia o parte din presiune de pe umeri. Să îl am pe Quintana alături va fi un lucru pozitiv, iar împreună putem produce mai multe daune decât individual”, a declarat Landa.

Deși a atras atenția mai multor echipe după evoluțiile sale din Turul Italiei și Turul Franței, Mikel Landa a ales tot o echipă cu mai mulți lideri.

„Toată lumea m-a dorit, însă eu am ales Movistar. Este o echipă cu tradiție, care lucrează bine de atâția ani și consider că este o formație care mă va determina să dau tot ce am mai bun. Este o echipă în care nu voi mai pierde timpul și voi avea în sfârșit șansa de a mă lupta pentru victorie în cursele mari”.

Cu câteva zile înainte, într-un interviu acordat cotidianului El Pais, Nairo Quintana a declarat că el va fi indubitabil liderul echipei Movistar în Turul Franței.

„Sezonul viitor voi fi liderul echipei în Turul Franței. Am stabilit asta cu membrii staff-ului, iar Movistar îmi va oferi suportul și cicliștii de care am nevoie”, a spus Quintana. „Nu știu dacă Mikel va veni în Turul Franței, dar știu că au mai existat situații asemănătoare în trecut cu Alejandro, dar am lucrat împreună pentru binele echipei”.

Vom vedea peste câteva luni care va fi programul celor trei lideri ai echipei spaniole, cert este că Mikel Landa nu va avea o misiune ușoară în primul an la Movistar, însă lucrurile se pot schimba repede pe parcursul sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.