Proaspăt învingător în Turul Spaniei pentru prima oară în carieră, Chris Froome a fost întrebat într-un interviu acordat presei britanice dacă ia în calcul participarea la ediția din 2018 a Turului Italiei.

Răspunsul campionului britanic a răspuns afirmativ la întrebare, adăugând că ia foarte în serios probabilitatea de a participa în Turul Italiei. În cazul în care Froome s-ar impune în ambele mari tururi, el ar deveni primul rutier de la Marco Pantani, care, reușește să câștige atât Turul Italiei, cât și Turul Franței în același an. Italianul a reușit această performanță în 1998.

Nici Chris Froome nu este străin de performanțe similare cu cele ale lui Pantani. Anul acesta, britanicul s-a impus atât în Turul Franței, cât și în Turul Spaniei și a devenit primul ciclist de la Bernard Hinault care reușește să-și adjudece victoriile în aceste două tururi majore în același an. Legendarul ciclist francez a reușit această performanță în 1978.

De altfel, tot în presa străină, Bernard Hinault a afirmat că Froome este capabil să participe la toate cele trei mari tururi în același an. El a mai adăugat că îl vede capabil pe liderul formației Team Sky să câștige toate cele trei mari tururi în același an.

În cazul în care Chris Froome va participa și va câștiga Turul Italiei, el va deveni primul ciclist din istorie care deține concomitent titlul de câștigător en titre al celor trei mari tururi. Totodată, Froomey ar deveni cel de-al șaptelea rutier care obține minim o victorie în toate marile tururi, ceilalți  cicliști din acest club select fiind, în ordine cronologică Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador și Vincenzo Nibali.

Momentan, Chris Froome nu și-a confirmat încă calendarul său competițional pentru sezonul 2018. Singura certitudine va fi prezența sa în Turul Franței, acolo unde, țintește cel de-al cincilea succes din carieră, după cele obținute în 2013, 2015, 2016 și 2017.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.