Noi acuzații de dopaj mecanic îl au în prim-plan pe Fabian Cancellara. De această dată, Phil Gaimon este acuzatorul. Gaimon, fost ciclist profesionist, susține că felul în care ciclistul elvețian a câștigat ediția din 2010 a Turului Flandrei nu a fost natural.

Fabian Cancellara s-a impus în prestigioasa cursă clasică belgiană, după o evadare solitară care a ridicat multe sprâncene în pluton. De altfel, în acea cursă, elvețianul a făcut o schimbare de bicicletă la jumătatea întrecerii, fapt care, a stârnit și mai multe controverse.

În cartea sa, Gaimon susține ipoteza dopajului mecanic în acea cursă și trage o concluzie deloc surprinzătoare: Nu am crezut asta până nu am auzit colegi de-ai lui spunând că la anumite curse Cancellara are propriul mecanic, iar bicicleta sa era depozitată separat de celelalte. Probabil că nenorocitul chiar a folosit un motor pentru a câștiga cursa. 

Chestionat în varii rânduri asupra acuzațiilor de dopaj mecanic, Fabian Cancellara a negat vehement folosirea acestui fel de ajutor. Elvețianul nu se află pentru prima oară în postura de acuzat. În trecut, victoria sa din 2010 a fost chestionată și de Lance Armstrong, dar și de alți oameni din lumea ciclismului profesionist.

De-a lungul prodigioasei sale cariere profesioniste, Fabian Cancellara a fost multiplu campion mondial în proba de contratimp, dar și medaliat la Jocurile Olimpice. De asemenea, elvețianul are câteva victorii răsunătoare în probele de contratimp individual din marile tururi, dar și victorii clasice precum Turul Flandrei din 2010

2 COMMENTS

  1. E o prostie. Dacă câștiga Edi Grosu turul Flandrei ziceam dar Cancellara? Pai uita.te câte victorii și unde le are! A fost măreț. Avea mecanic personal? Pai Froom nu are? Contador nu avea? Orice number one este tratat diferit de echipă.

  2. E o mare prostie. A castigat foarte multe, Paris -Roubaix de 3 ori pe 3 branduri diferite de biciclete, la echipe diferite. Trist e ca unii recurg la astfel de acuzatii total nefondate ca sa fie bagati in seama…

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.