În urmă cu doar câteva minute, echipa Team Sky a confirmat prezența lui Chris Froome la ediția din 2018 a Turului Italiei. Britanicul a confirmat această știre cu ocazia prezentării traseului pentru Giro 2018.

Pentru Froome nu este prima prezență în marea buclă italiană. În trecut, el a mai participat în Turul Italiei, dar fără prea mult succes. În 2009, el a încheiat pe un modest loc 36, în timp ce, în 2010, la primul său mare tur alături de Team Sky a fost descalificat cu câteva etape înainte de final.

Totodată, Froome a anunțat că va participa și în Turul Franței și că va încerca să devină primul om de la legendarul Marco Pantani încoace care reușește să se impună în același an calendaristic atât în Turul Italiei, cât și în Turul Franței. Pantani a reușit această performanță în 1998.

Ultimul ciclist care a încercat această dublă istorică a fost Nairo Quintana. Columbianul a participat cu scopul de a se impune în ambele mari tururi chiar în acest sezon, dar, nu a reușit să câștigi nici în Giro, nici în Marea Buclă.

Dacă Chris Froome va câștiga Turul Italiei, el va deveni primul om din istoria ciclismului care este câștigător en titre al tuturor celor trei mari tururi. Totodată, în cazul victoriei, britanicul va deveni cel de-al șaptelea ciclist din istorie cu minim un triumf în fiecare dintre cele trei mari tururi. Ceilalți cicliști care și-au asigurat un loc în acest club select sunt, în ordine cronologică, Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador și Vincenzo Nibali.

Cea de-a 101-a ediție a Turului Italiei va debuta pe 4 mai, cu prilejul contratimpului individual de la Ierusalim. De altfel, astăzi a fost traseul integral al Turului Italiei din 2018. Vom reveni în cel mai scurt timp cu putință cu mai multe detalii în acest sens.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.