Într-un interviu recent acordat presei italiene, Alberto Contador a reiterat faptul că nu e deloc dezamăgit de decizia de a se retrage din ciclism la finalul acestui sezon competițional. De altfel, spaniolul, în vârstă de 34 de ani a afirmat, din nou, că decizia a fost luată în timpul Turului Franței.

În același material, spaniolul a comentat și despre stilul său exploziv de a evolua, afirmând următoarele: E mai bine să riști totul pentru victorie decât să te mulțumești cu locul secund. Cu toate acestea, în 2017, Alberto Contador a avut nici o victorie majoră în competițiile pe etape, singurul triumf răsunător fiind cel din penultima etapă a Turului Spaniei, cel cu finalul în infama cățărare Alto de Angliru.

Alberto Contador a mai comentat și despre asemănările și comparațiile făcute de fani între stilul său și cel al lui Marco Pantani. De altfel, el a afirmat că, deși, a crescut în plină eră Indurain, el era fanul italianul.

De-a lungul prodigioasei sale cariere, Alberto Contador și-a asigurat nouă victorii de mare tur, dintre care, două au fost excluse din palmares din cauza scandalului de dopaj în care a fost implicat în 2010 și 2011.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.