Bora-hansgrohe 2018

Cea mai anostă parte a sezonului de ciclism se apropie de sfârșit, iar cu o lună înainte de startul cu curselor din America de Sud și Australia, aproape toate echipele de WorldTour și-au prezentat noile echipamente pe care le vor folosi în 2018.

Movistar

Modificările cele mai mari vor fi pentru spaniolii de la Movistar, care vor schimba în totalitate cromatica echipamentului în 2018. După 7 ani într-un verde închis, echipa lui Valverde, Landa și Quintana va îmbrăca tricouri bleu sezonul ce urmează și pantaloni negri. După părerea mea, o schimbare de mult așteptată și binevenită pentru spanioli.

Movistar 2018

Bora-hansgrohe

Excluzând Movistar, celelalte echipe care și-au prezentat echipamentele pentru 2018 au intervenit cu modificări minore. Este și cazul echipei lui Peter Sagan, Bora-hansgrohe, care a adăugat mai multă culoare pe fondul negru cu care ne-am obișnuit în 2017. Cel mai probabil, Sagan nu va apuca să poarte prea multe zile acest echipament, slovacul păstrându-și tricoul curcubeu pentru al 3-lea an consecutiv.

Mitchelton-Scott

Orica-Scott va fi cunoscută sub numele de Mitchelton-Scott din 2018, ceea ce implică și culori noi ale echipamentului. Designul rămâne foarte simplist și asemănător cu cel din anii precedenți, singurele elemente diferite fiind culorile.

Mitchelton-Scott

Katusha-Alpecin

Marcel Kittel a fost în centrul atenției la prezentarea echipei Katusha-Alpecin, iar germanul a îmbrăcat noul echipament al formației cu licență elvețiană. Sprinterul german și colegii săi vor îmbrăca tricouri cu un design similar cu cel din 2017, unica noutate fiind albastrul foarte deschis ce ia locul albului în partea superioară.

Katusha-Alpecin

AG2R La Mondiale

După câțiva ani buni în care a păstrat același design, formația lui Romain Bardet a hotărât să schimbe puțin înfățișarea tricourilor. În esență, culorile rămân aceleași, însă vor avea o altă dispunere.

AG2R

Quick-Step Floors

Quick-Step a optat pentru același stil clasic și curat, fără elemente inutile. Bleumarinul este parcă o idee mai închis decât anul trecut și oricât de mic ar fi acest detaliu, parcă ne dă senzația de prospețime.

Quick-Step Floors

Team Sky

Rămași fără opțiunea bleu adoptată mai repede de Movistar, cei de la Sky au ales albul pentru triocurile lui Chris Froome și compania. Totuși, logo-ul companiei va fi inclus pe o bandă bleu pe mijlocul tricoului.

Chris Froome

Lotto Soudal

La fel ca și compatrioții lor de la Quick-Step Floors, cei de la Lotto Soudal au optat pentru continuitate, iar în 2018 îi vom vedea în același echipament clasic roșu-alb.

Lotto Soudal

Dimension Data

Mai mult verde vom vedea pe tricourile celor de la Dimension Data din sezonul următor, o modificare oportună pentru echipa lui Mark Cavendish, în condițiile în care verdele celor de la Cannondale a dispărut din pluton.

Dimension DataEF Education First-Drapac

Că tot veni vorba de Cannondale, această echipă va avea un nume mai complicat în 2018, dar și un echipament care pare să aducă un omagiu Turului Italiei. Rozul și albul vor înlocui verdele pe tricourile echipei lui Jonathan Vaughters.

EF Education First-Drapac

Astana

Odată cu pierderea și a lui Fabio Aru, după Vincenzo Nibali și Mikel Landa în sezoanele precedente, cei de la Astana par a fi pierdut și inspirația în ceea ce privește designul echipamentului. Așadar, și în 2018 vom vedea aproape același echipament cu cel din 2017.

Astana 2018

BMC

Puține modificări și la BMC, singurul element nou fiind albastrul din zona gulerului impus de apariția unui nou sponsor.

Greg Van Avermaet

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.