Andrei Nechita

După o absență de 4 ani din calendarul UCI, se pare că Turul României va fi reînviat în sfârșit în 2018 cu ajutorul Ministerului Tineretului și Sportului.

“Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care ţin foarte mult, pentru că va îmbina sportul şi cultura în anul Centenarului”, a declarat ministrul Marius Dunca pentru AGERPRES.

“Va avea loc în luna septembrie şi am discutat deja cu cei de la televiziunea Eurosport pentru transmiterea în direct a celor 5 zile de competiţie. Sunt 100 de ani de la Marea Unire şi încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiş al cicliştilor să organizăm şi un eveniment cultural. Vrem să implicăm Ministerul de Interne, administraţia locală, pentru că bugetul este unul foarte mare, la fel şi Ministerul Culturii, pentru că vorbim şi de evenimente culturale”,

Cursa va fi de nivel 2.2 și se va desfășura între 18 și 23 septembrie 2018. Deși mai sunt luni bune până la start, a fost stabilit și un traseu provizoriu, compus din 5 etape în linie. Cicliștii vor pleca la drum din Alba Iulia, oraș simbol al Marii Uniri, și vor trece prin Sibiu, Brașov, Focșani, Târgoviște, înainte de a ajunge în capitală.

 • Etapa 1: Alba Iulia – Blaj – Sibiu
 • Etapa 2: Sibiu – Făgăraş – Râşnov
 • Etapa 3: Braşov – Târgu Secuiesc – Mărăşeşti – Focşani
 • Etapa 4: Buzău – Ploieşti – Târgovişte
 • Etapa 5: Circuit Bucureşti

Prima ediție a Turului României s-a disputat în 1910, după modelul Turului Frantei. 18 sportivi participau atunci în competiție, traseul fiind pe ruta București – Sinaia – Târgoviște – Butimanu – București.

Ultima apariție a Turului României în calendarul UCI a fost în 2013, atunci când Vitaliy Buts (Kolss) se impunea la capătul a șase etape. Andrei Nechita este ultimul român ce a câștigat “Mica Buclă”, în 2011.

3 COMMENTS

 1. Buna ziua,
  Soțul meu e foarte pasionat de ciclism si toata ziua “bicicleste”.
  As vrea sa știu ce ar putea sa faca sa se înscrie si sa participe la Turul Romaniei din 18-23 septembrie 2018. Va mulțumesc mult,
  Clarisa Abalasei

 2. Ei se bat cu pumnul in piept ca au vorbit cu Eurosport. Probabil nu il va transmite nimeni, desi TVR ar fi prima televiziune care ar fi trebuit sa faca asta. Daca ar fi fost transmis de Eurosport, am fi văzut deja reclame pe post, sau comentatorii de la ciclism ar fi vorbit despre asta. Astia isi planifica programul cu mult timp inainte.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.