La câteva săptămâni de la anunțul oficial al traseului pentru ediția din 2018 a Turului Italiei, Vincenzo Nibali este primul ciclist care optează în mod public să își anunțe absența din Giro.

Ciclistul originar din Messina și-a anunțat în schimb prezența în Turul Franței, acolo unde, el și-a completat palmaresul în 2014 cu victoria în clasamentul general. Ca urmare al acelui succes, Vincenzo Nibali a devenit cel de-al șaselea om din istoria ciclismului care își adjudecă minim o victorie în toate cele trei mari tururi.

Pentru Vincenzo Nibali, ediția din 2018 a Turului Franței va semnifica cea de-a șaptea prezență a sa în Marea Buclă din Hexagon. Pe lângă victoria din 2014, el mai are un podium în 2012, atunci când s-a clasat pe locul al treilea, în urma lui Sir Bradley Wiggins și Chris Froome.

În acest sezon, Vincenzo Nibali a concurat în Turul Italiei și în Turul Spaniei. În Giro, italianul s-a clasat pe trei, în urma lui Tom Dumoulin și Nairo Quintana, în timp ce, în Vuelta, el s-a clasat pe locul secund, în spatele lui Chris Froome. Dat fiind scandalul cu salbutamol în care este implicat ciclistul britanic, Vincenzo Nibali ar putea moșteni victoria în bucla spaniolă la masa verde.

Actualmente nu se știe cu exactitate dacă Vincenzo Nibali va participa și la celălalt mare tur al sezonului, Vuelta. Surse din cadrul echipei susțin că italianul dorește totuși să încerce dubla Tour-Vuelta în 2018.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.