Armstrong Froome

Lance Armstrong a revenit cu o ediție specială a podcastului său, Stages, pentru a discuta despre cazul Chris Froome, care se află în prezent într-o investigație complexă privind nivelul de salbutamol descoperit în organismul său după etapa a 18-a din Vuelta.

„Este atât de ușor pentru cei din presă să sară la gâtul ciclismului, iar modul în care a fost expus acest caz este mult prea aspru”, a spus Armstrong.

„Citind acel articol din New York Times, rămâneai cu impresia că Froome a luat câțiva litri de EPO la micul dejun, iar acest mod de a transmite informațiile nu este just și nici corect pentru Froome”.

„Sunt de acord că o parte din responsabilitatea imaginii pe care o are ciclismul îmi aparține, însă presa nu oferă o prezentare corectă a evenimetelor. Acel articol este atât de dur la adresa ciclismului și sportivilor”.

Lance Armstrong găsește cel puțin suspectă evoluția cazului Froome, care nu a fost făcut public decât după ce Brian Cookson a pierdut alegerile la șefia UCI, texanul suspectând că anumite părți implicate în investigație doresc să distrugă din credibilitatea celor de la Sky.

„Froome ar trebui să fie lăsat să explice ce s-a întâmplat și cred că ar putea fi absolvit de orice vină, însă după ce aceste informații au ajuns în presă credibilitatea lui a fost afectată iremediabil”.

„Nu înțeleg de ce această poveste a ajuns în media. Oricine a făcut asta va rămâne anonim, iar acesta este un scenariu prea des întâlnit în sportul nostru. E frustrant”.

Conform regulamentelor UCI, în astfel de cazuri investigația se derulează incognito până la stabilirea unei concluzii, moment în care aceasta este făcută publică. În cazul lui Froome, investigația a ajuns în presă înainte de a se efectua toate cercetările, ceea ce a stârnit, poate pe bună dreptate, unele teorii ale conspirației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.