landa froome

Impresia generală este că Mikel Landa a pierdut câțiva ani din cariera sa lucrând pentru Fabio Aru la Astana și Chris Froome la Sky, însă bascul este mai hotărât ca niciodată să își asume rolul de lider la Movistar, deși Nairo Quintana și Alejandro Valverde rămân doi rutieri greu de mutat din polul de putere al formației spaniole.

În 2017, Landa a mizat totul pe Turul Italiei, însă o căzătură în prima parte a Corsei Rosa i-a pus capăt speranțelor de a lupta pentru tricoul roz. Landa s-a ales totuși cu victoria în ierarhia cățărătorilor și cu un succes de etapă. Surpriza a venit în Turul Franței, în care Landa a părut de multe ori mai puternic pe cățărări decât Chris Froome și a fost la o secundă depărtare de un loc pe podium la Paris.

“Acea diferență de o secundă m-a durut cel mai mult. De aceea vreau să concurez doar pentru mine de acum încolo, pentru a nu mai avea păreri de rău la final”, a spus Landa într-un interviu acordat celor de la AS.

“În Turul Franței am avut parte de trei săptămâni în care a trebuit să frânez pentru a-l aștepta pe Froome. Știam că de asta am fost selectat în echipă, dar aș fi apreciat mai mult dacă m-ar fi ajutat să fiu pe podium la Paris”.

“La Astana și Sky nu am avut probleme de adaptare, dar am fost încetinit pentru a-mi ajuta liderii, acest lucru nu se va mai întâmpla la Movistar. Vremurile în care eram doar un locotenent au trecut. Dacă îmi vor spune să încetinesc, nu o voi face. Este timpul să îmi urmez propriile obiective”.

Movistar a anunțat deja că îi va trimite în Turul Franței pe Nairo Quintana, Alejandro Valverde și Mikel Landa, într-o echipă ce poate îi va eclipsa pentru prima dată pe cei de la Sky.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.